Obligationer/åbning: Lille renteløft inspireret af positive aktier

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 08:51  |  

Positive tendenser på aktiemarkederne i USA og Asien samt en stigende rente på den amerikanske tiårige statsobligation i Tokyo præger det danske obligationsmarked i fredagens indledende handel.

Her flytter renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sig 1 basispoint op til minus 0,40 pct., efter at renten sluttede uændret i minus 0,41 pct. torsdag.

I torsdagens handel lå renten i en periode 2 basispoint lavere, med det fald blev blev neutraliseret af amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige og en positivt overraskende udvikling i det amerikanske boligmarked.

Fredag er der ikke udsigt til nøgletal med tilsvarende potentiale til at præge markedet. Eneste tilbud er tal for ordreindgangen på varige goder i USA i august, hvor der ventes en fremgang på 1,4 pct. efter en fremgang i juli på 11,4 pct. En fremgang vil indikere, at genopretningen af den amerikanske økonomi fortsætter.

Mere lokalt er der allerede tidligt fredag offentliggjort danske tal for detailhandlen i august. Den faldt ifølge Danmarks Statisk med 1,1 pct. på månedsbasis efter et fald i juli på 1,0 pct.

- Den aftagende tendens i detailsalget fra juli fortsætter altså ind i august. På trods af faldende omsætning i de seneste to måneder ligger detailomsætningen fortsat højt, hvorfor det samlede detailsalg i perioden juni-august overgår perioden marts-maj med 6,8 pct., skriver Danmarks Statistik.

I stedet for mere potente nøgletal kan handlerne se frem til, at chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i New York, John Williams, taler både klokken 15.00 og klokken 21.10.

Williams er medlem af centralbankens magtfulde renteudvalg, og han taler derfor med så meget desto større vægt.

Onsdag var det netop udtalelser fra topfolk i Federal Reserve, der pressede aktiemarkederne ned på grund et noget mismodigt syn på udviklingen i amerikansk økonomi.

Fredag vil Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, desuden holde øje med udviklingen i i den europæiske pengemængde, som fremgår af M3-nøgletallet.

- Væksten i pengemængden fortæller os, om Den Europæiske Centralbanks (ECB's) massive obligationsopkøb dribler videre ud i økonomien til forbrugere og virksomheder. Hvis pengemængden vokser i samme hastighed eller hurtigere end ECB's likviditetsudpumpning, betyder det, at ECB's likviditet bliver dirigeret videre ud i økonomien. Er det omvendte tilfældet, ender likviditetsudpumpningen primært som overskudslikviditet i de europæiske banker, bemærker analytikeren.

- Er M3-væksten højere end ventet, kan det svække euro og presse renterne ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

ECB offentliggør tallet klokken 10.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder