Obligationer/åbning: Lille rentestigning forud for ECB-møde

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 08:42  |  

Det danske obligationsmarked åbner torsdag med en lille rentestigning, da finansmarkederne generelt er præget af optimisme, efter at USA natten til torsdag udskød en bebudet forhøjelse af told på kinesiske varer til en samlet værdi af 250 mia. dollar med to uger.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation starter torsdagen ud med en stigning til minus 0,54 pct., hvilket er 1 basispoint højere end da markedet lukkede onsdag, hvor den endte i minus 0,55 pct.

Ud over det seneste nye fra handelskrigen er dagens store fokuspunkt rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), der offentliggør sin rentebeslutning kl. 13.45 og efterfølges af et pressemøde med centralbankchef Mario Draghi kl. 14.30.

Renterne på de amerikanske statsobligationer steg natten til torsdag, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter offentliggjorde beslutningen om udskydelse af toldforhøjelserne på kinesiske varer for 250 mia. dollar til 30 pct. fra 25 pct.

Torsdag morgen ligger renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation på 1,74 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 1 basispoint højere end ved dansk børslukketid. På aktiemarkedet har reaktionen været positiv, og futures for både de amerikanske og europæiske aktiebørser ligger højere torsdag morgen.

FLERE SPØRGSMÅL SKAL BESVARES

Markedet har igennem et stykke tid kigget frem mod det pengepolitiske møde i Frankfurt, og ifølge Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker ved Sydbank, er der flere spørgsmål, der skal besvares.

- Der er blevet skrevet, analyseret og tænkt store tanker, og nu er tiden inde til, at ECB fortæller investorerne, om styringsrenten skal sænkes, skriver han.

- Vi venter, at ECB sænker styringsrenten med 0,20 procentpoint til minus 0,6 pct. og forlænger udsigterne med negative renter. Det er også vores forventning, at ECB genstarter opkøbene af obligationer for nye penge med omkring 30 mia. euro per måned, vurderer han i en analyse torsdag morgen.

ECB forventes ifølge Bloomberg News at sænke indskudsrenten til rekordlave minus 0,50 procent. Renten er nu på minus 0,40 pct., hvor den har ligget siden 2016.

Uanset udfaldet af torsdagens rentemøde, så hæfter makroanalytikeren sig ved det efterfølgende pressemøde, hvor kommunikationen fra ECB's topchef, Mario Draghi, kan påvirke renterne.

- Alt tyder på, at Draghi kopierer sit allerførste rentemøde ved at sætte renten ned. Spørgsmålet er dog, hvor stor rentenedsættelsen bliver, og hvordan rentenedsættelsen bliver kombineret med andre tiltag, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

- Hvis vi får ret i, at renten sænkes med 0,20 procentpoint, og obligationsopkøbene genoptages, venter vi at se rentefald oven på rentemødet, vurderer han.

Torsdagen byder foruden det europæiske rentemøde også på nøgletal fra Eurozonen med julis tal for industriproduktion.

I samme boldgade kommer der blandt andet tal for kerneforbrugerpriser i august fra USA.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder