Obligationer/åbning: Lille rentestigning inden amerikanske nøgletal

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 08:40  |  

Det danske obligationsmarked åbner med en lille rentestigning torsdag, hvor investorerne kigger frem mod amerikanske nøgletal senere på dagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger marginalt til minus 0,21 pct. hvilket er 1 basispoint højere end ved lukketid onsdag.

Investorerne er fra morgenstunden blevet beriget af tyske nøgletal med endelige forbrugerpriser for december. Det endte med en stigning på 1,5 pct. på årsbasis, som var præcis som ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Onsdag kunne investorerne glæde sig over en underskreven handelsaftale mellem Kina og USA, men det lægger op til en periode uden meget mere at se frem til fra den front.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, slog nemlig fast, at der ikke er udsigt til yderligere tilbagerulninger i toldkrigen før engang efter præsidentvalget i USA til november.

Torsdagen byder på et hav af amerikanske nøgletal, men dagens store fokuspunkt bliver detailsalget for december, da udviklingen ifølge Mathias Dollerup Sproegel, som er makroanalytiker hos Sydbank, kan presse renterne og styrke den amerikanske valuta.

- Dagens vigtigste begivenhed bliver det amerikanske detailsalg. Stiger detailsalget mere, end vi forventer, kan det presse renterne op og styrke dollar, skriver han i en analyse torsdag morgen.

Detailsalget ventes ifølge estimater indhentet af Bloomberg News at lande på 0,3 pct., mens Sydbank forventer en stigning på 0,4 pct.

Derudover får markedet også amerikanske tal for blandt andet importpriser i december, ledige samt januars aktivitetsindeks fra den amerikanske centralbanks Philadelphia-afdeling - her er estimatet indsamlet af Bloomberg News på 3,7.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder