Obligationer/åbning: Renten stiger en smule forud for amerikanske tal

Udgivet den 14-08-2020  |  kl. 09:03  |  

Renten på den toneangivende danske statsobligation stiger med 1 basispoint fredag morgen til en rente på minus 0,30 pct. efter en rentestigning torsdag på 2 basispoint.

I sidste uge gik den toneangivende obligation på weekend med en rente på minus 0,39 pct.

Fra morgenstunden kom der tal for det danske BNP i andet kvartal, og det viste et historisk fald på 7,4 pct. set i forhold til kvartalet før, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea, siger, at der ikke er nogen tvivl om, at aktiviteten i andet kvartal var svag - men at det markerer bunden i den økonomiske nedtur.

- Danmark begyndte den gradvise åbning af økonomien den 20. april, og den løbende strøm af nøgletal, som offentliggøres, indikerer klart, at dansk økonomi allerede nu er godt i gang med genrejsningen, lyder det fra ham.

I eftermiddag tikker en række nøgletal fra USA ind.

Her kommer det amerikanske detailsalg, industriproduktionen og Michigan-tillidsindekset, der kan være med til enten at løfte eller dæmpe investorerne humør.

- Det amerikanske detailsalg faldt som en sten i marts og april. I maj og juni så vi en kraftig genopretning, og detailsalget er meget tæt på niveauet før coronakrisen. Samme tendens har vi set i mange andre lande. I nogle lande er detailsalget endda højere end før coronakrisen, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar forud for eftermiddagens tal.

Hen venter en beskeden stigning, da data baseret på korttransaktioner antyder, at forbrugernes lyst til at bruge penge mistede pusten i juli i takt med, at smittetrykket med coronavirus er tiltaget.

Også Michigan-tillidsindekset kan påvirke udviklingen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder