Obligationer/åbning: Renten tager et hop inden storm af temperaturmålinger

Udgivet den 22-02-2024  |  kl. 09:05  |  

De danske obligationsrenter går frem torsdag forud for en større omgang af temperaturmålinger fra indkøbschefer verden. De første foreløbige tal kommer fra Tyskland efterfulgt af eurozonen og USA. Dertil venter endelige tal for forbrugerpriserne i eurozonen i januar og nyt om nyledige i USA.

Torsdag morgen stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 3 basispoint til 2,56 pct.

PMI-RUNDTUR

Først på banen torsdag morgen er Tyskland, der klokken 9.30 fremlægger sine foreløbige PMI-tal for februar.

Her er ventet en lille bedring i målingerne i industri- og servicesektoren sammenlignet med januar, og samlet ventes PMI-indekset forbedret til 47,5 fra 47,0 måneden før.

Samme mønster ventes at tegne sig i eurozonen, hvor den samlede aflæsning ses bedret til 48,4 fra 47,9 i januar.

En aflæsning på under 50 afspejler en tilbagegang i aktiviteten, mens en opgørelse over 50 omvendt indikerer fremgang.

- PMI-indeksene har nu i omkring et halvt år ligget under 50, som er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang, skriver Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

- Det positive er i første omgang, at de svage PMI-indeks indtil videre ikke har sendt beskæftigelsen i bakgear. Skuffende PMI-indeks kan medføre rentefald og en svækket euro. Det øger nemlig sandsynligheden for, at Den Europæiske Centralbank snart vil sænke renten, fortsætter han.

PMI-stormen rundes af i USA, hvor stemningen blandt indkøbscheferne overgår den hos de europæiske pendanter. Til gengæld er der ventet en tilbagegang til 51,8 fra 52,0, da humøret hos indkøbscheferne i servicesektoren ventes at være dalet lidt.

Allerede natten til torsdag blev de japanske PMI-tal offentliggjort, der viste en samlet tilbagegang til 50,3 fra 51,5.

INFLATIONSTAL FRA EUROZONEN

Der venter dog også andet end PMI-tal torsdag. Fra eurozonen offentliggøres den endelige forbrugerprisopgørelse for januar, der uændret ventes at vise en inflation på 2,8 pct. og en kerneinflation på 3,3 pct.

Fra USA kommer nyt om antallet af nytilmeldte ledige, der sidste uge ventes at være tiltaget til 216.000 fra 212.000 nyledige forrige uge.

Dagen rundes af med salget af eksisterende boliger, der ventes opgjort til 3,97 mio. enheder fra 3,78 mio. i december.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder