Obligationer/åbning: Renter fortsætter ned fra ugens start

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 08:57  |  

De danske renter falder lidt tilbage fra åbningen mandag, hvilket ikke kommer som den store overraskelse, efter at de amerikanske renter var faldet yderligere siden dansk børslukketid i fredags.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger mandag morgen i 2,45 pct., hvilket er 3 basispoint lavere end fredag, hvor renten faldt 4 basispoint.

Der er ikke de store nøgletal i kalenderen mandag, men i eftermiddag kan der dog komme lidt fokus på salget af nye boliger i USA. Det ventes i opgørelsen for januar at vise en stigning på 3,0 pct. fra måneden før, viser et estimat fra Bloomberg News.

Der venter dog større nøgletal senere på ugen - og fredag, hvor der kommer inflationstal for eurozonen i februar. Markedsdeltagerne kan dog allerede torsdag få en god indikator for fredagens samlede inflationstal, når der kommer forbrugerpristal fra Tyskland, Frankrig og Spanien.

- Vi forventer, at inflationen i eurozonen aftager yderligere i februar efter det lille fald i januar. Fødevarepriserne vil trække ned i den samlede inflation, og på kerneniveau forventer vi, at især varepriserne igen i februar trækker klart ned, mens effekten fra servicepriserne vil være noget mindre, skriver Jyske Bank i en morgenkommentar.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at kerneinflationen i eurozonen i opgørelsen for februar vil være aftaget til 2,9 pct. fra 3,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder