Obligationer/åbning: Stigende renter inden amerikanske nøgletal

Udgivet den 28-03-2023  |  kl. 08:51  |  

De danske renter bevæger sig opad tirsdag morgen, inden fokus i eftermiddag rettes mod USA, der offentliggør nøgletal for både boligpriserne i januar og særligt forbrugertilliden i marts.

- Vi venter en nogenlunde uændret forbrugertillid i marts, men over de kommende måneder vil vi følge meget med i, hvordan den amerikanske forbruger reagerer på bankuroen. Falder forbrugertilliden kraftigt i marts, kan det presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2031 stiger med 5 basispoint til 2,47 pct. fra morgenstunden.

Mandag var der plusser i både Europa og USA, hvor investorerne atter var beroliget, efter at de amerikanske myndigheder annoncerede salget af den kollapsede Silicon Valley Banks aktiver til First Citizens Bank.

Klokken 15 offentliggøres nøgletal for de amerikanske boligpriser i januar, hvor der er estimeret et fald på 0,3 pct. på månedsbasis blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

En time senere kommer temperaturmålingen på forbrugertilliden i USA, der ventes at falde til 101,0 i marts fra 102,9 måneden forinden.

- Skulle boligpriserne falde markant kombineret med et stort fald i forbrugertilliden, så vil vi formentlig se et fald i renterne, skriver Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯