Obligationer/middag: Øget risikolyst sender renterne op

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 12:57  |  

De danske statsrenter fortsætter onsdag opad, idet øget risikolyst medfører salg af obligationer og guld og køb af aktier.

Renten på den toneangivende danske statsobligation ligger onsdag middag med en stigning på 4 basispoint til minus 0,33 pct. efter tirsdagens stigning på 4 basispoint.

Onsdagens renteniveau for den tiårige statsobligation er det højeste i godt to uger, og den øgede risikoappetit bygger blandt andet på løftede forventninger til en covid-19-vaccine.

Fra nøgletalsfronten har onsdagen allerede budt på tal for industriproduktionen i eurozonen, der i juni steg med 9,1 pct. fra måneden før, mens den faldt med 12,3 pct. sammenlignet med juni sidste år.

Dermed udviklede produktionen sig lidt dårligere end ventet.

Konsensus blandt økonomerne var ifølge estimater fra Bloomberg News en stigning i produktionen på 10,0 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 11,6 pct.

Markedsdeltagerne vil dog primært have opmærksomhed på eftermiddagens tal for de amerikanske forbrugerpriser for juli.

- Inflationspresset i USA er aftaget kraftigt under coronakrisen. I marts, april og maj var udviklingen i kerneforbrugerpriserne (eksklusive energi og fødevarer) på månedsbasis negativ, hvorefter priserne steg med 0,2 pct. i juni, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Det aftagende inflationspres medvirker ifølge makroanalytikeren kraftigt til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil holde pengepolitikken lempelig i lang tid.

De amerikanske forbrugerpriser ventes ifølge estimater fra Bloomberg News at stige 0,7 pct. på årsbasis i juli. I juni var den årlige stigningstakt på 0,6 pct., og dermed ventes inflationen at tiltage marginalt.

Eksklusive fødevarer og energi - kerneinflationen - ventes at aftage til 1,1 pct. fra 1,2 pct. i juni.

Aftager kerneinflationen mere end ventet, kan renterne blive presset ned, vurderer Sydbank.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder