Obligationer/middag: Aktieplusser sender renten lidt op - KORR

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 11:05  |  

(Korr: Ordet "minus" er tilføjet i andet afsnit. Afsnittet er desuden opdateret med sammenligning med mandag)

De lange statsrenter er kravlet en anelse højere onsdag formiddag, hvor investorerne kan glæde sig over, at aktierne stiger, og at der dermed er mulighed for at hente afkast andetsteds end på obligationsmarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 11-tiden 2 basispoint højere end tirsdag i minus 0,56 pct. Dermed er renten også tilbage ved slutniveauet fra mandag.

Der er onsdag ikke meget inspiration for investorerne at hente i nøgletalskalenderen, udover at der fra morgenstunden er kommet tal for den danske handels- og betalingsbalance.

Handelsbalancen viste et overskud på 9,8 mia. kr. i august, hvilket er en stigning fra juli, hvor det var 8,2 mia. kr., mens overskuddet på betalingsbalancen faldt til 18,6 mia. kr. fra 21,6 mia. kr. måneden før.

- For situationen her og nu tegner tallene et overraskende godt billede, i og med at eksporten af varer steg med 1,8 pct. i august, mens importen samtidig faldt, skriver Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, i en kommentar.

Senere kommer der input fra den anden side af Atlanten, når der kommer tal for de amerikanske engroslagre i august.

Desuden deltager chefen for den amerikanske centralbank (Federal Reserve), Jerome Powell, ved et arrangement i Kansas City, og efter børslukketid offentliggøres referatet af det seneste rentemøde i centralbanken, hvilket kan give et ekstra indblik i renteudsigterne.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Relaterede nyheder