Obligationer/middag: Efter formiddagsdyk ligger renten uændret

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 11:39  |  

Den toneangivende tiårige danske statsobligationsrente tog et dyk midt på formiddagen onsdag til minus 0,51 pct. - men ved middagstid er renteniveauet vendt tilbage til startpunktet: minus 0,49 pct. efter tirsdagens rentefald på 3 basispoint.

Det altafgørende tema på markederne er fortsat spredningen af coronavirusset, hvor der i de seneste 24 timer er kommet meldinger om smittede i flere europæiske lande.

Det er onsdag småt med kalendersatte begivenheder på nøgletalsfronten, hvor tal for det amerikanske boligsalg er det eneste, der kan påvirke de internationale markeder en lille smule.

Den fortsatte frygt for coronavirussets spredning kan også aflæses i renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation. Tirsdag nåede renten på netop den statsobligation ned i sit laveste niveau nogensinde i 1,3055 pct. - lavere end de 1,318 pct. fra juli 2016, da briterne netop havde sagt ja tak til brexit.

Onsdag eftermiddag rettes opmærksomheden mod USA, hvor der præsenteres tal for salget af nye boliger. Her ventes for januar en stigning på 3,5 pct. til 718.000 enheder.

- Aktiviteten på boligmarkedet tiltog i 2019, efter 2018 var et udfordrende år, da den amerikanske forbundsbank (Fed) strammede pengepolitikken i 2018. Skuffer nøgletallene fra boligmarkedet, kan det give renterne et lille nøk ned, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Den Europæiske Centralbank, ECB, er onsdag i fokus med taler fra en række ECB-medlemmer, hvor centralbankchefen, Christine Lagarde, slutter dagen af med en tale i eftermiddag Wiesbaden.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder