Obligationer/middag: Negativ rente efter italienske varsler

Udgivet den 15-05-2019  |  kl. 12:59  |  

Renterne rasler ned onsdag middag, og for den toneangivende tiårige tyske rente er der ifølge Bloomberg News tale om det laveste renteniveau siden 2016. Det tyske rentefald er på 4 basispoint.

Og samme udvikling gør sig gældende for den toneangivende danske statsrente, som onsdag middag ligger i minus 0,01 pct., som er 3 basispoint lavere end tirsdagens danske slutrente og 4 basispoint lavere end ved handelsstart onsdag.

Renteskreddet følger en auktion over tyske 30-årige statsobligationer for 806 mio. euro onsdag formiddag til en rente på 0,53 pct. mod en gennemsnitlig rente på 0,68 pct. ved en tilsvarende auktion for en måned siden.

Handlerne er i det nervøse hjørne efter en rentestigning på 7 basispoint i Italien foranlediget af bekymring for den politiske udvikling i landet. Vicepremierminister Matteo Salvini har ifølge Bloomberg News udtalt, at han forbereder sig på, at landets budgetunderskud vil overskride EU's grænse.

Udtalelsen får handlerne til at sætte kurs mod sikre investeringshavne i det nordlige Europa.

Bag sig har handlerne foreløbige tal for det tyske bruttonationalprodukt i første kvartal, som landede præcis som ventet af økonomerne i første kvartal.

Det viste tal fra det statslige tyske statistikbureau onsdag morgen.

Midt på formiddagen kom den endelige opgørelse over den økonomiske vækst i eurozonen, som var 0,4 pct. i første kvartal i forhold til kvartalet før.

Væksten i bruttonationalproduktet var positiv med 1,2 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Ifølge Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet stigninger på henholdsvis 0,4 pct. og 1,2 pct. Det var også resultaterne af den første opgørelse.

I eftermiddag kan det amerikanske detailsalg i april få betydning for rentens retning. Ifølge Bloomberg ventes en stigning på 0,2 pct. i april mod 1,6 pct. i marts. Stiger detailsalget mere end ventet, kan det styrke dollaren og løfte renterne.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,32%
 
21/08/19

 
7,95%
 
21/08/19

 
4,43%
 
21/08/19

 
3,89%
 
21/08/19

 
1,76%
 
21/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder