Obligationer/middag: Nyt om handelskonflikt sender renten lidt ned

Udgivet den 15-01-2020  |  kl. 12:12  |  

Den tiårige danske obligationsrente falder en my onsdag middag, hvor investorerne har fået nyt fra fronten i handelskrigen samt nøgletal fra eurozonen.

Udsvingene har rod i en nyhed fra Bloomberg News om, at onsdagens underskrivelse af den delvise handelsaftale mellem Kina og USA betyder en efterfølgende fastfrysning af tolden på kinesiske varer i ti måneder til efter det amerikanske præsidentvalg.

Det kan have skuffet investorer, som havde håbet på yderligere reduktioner i den nærmeste fremtid. Med handelsaftalen sløjfes ellers told på nye varer fra Kina, ligesom satsen på varer for 120 mia. dollar halveres til 7,5 pct.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger onsdag middag i 1,79 pct. Det er 3 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lidt mere behersket med 1 basispoint fra morgens start til minus 0,21 pct.

TALER OG NØGLETAL

Fra nøgletalsfronten kom der i løbet af formiddagen nyt om industriproduktionen i eurozonen.

Industriproduktionen i eurozonen steg 0,2 pct. i november sidste år sammenlignet med måneden før, mens den faldt med 1,5 pct. sammenlignet med november 2018.

Dermed udviklede produktionen sig dårligere end ventet, da konsensus ifølge Bloomberg News var en stigning i produktionen på 0,3 pct. på månedsbasis. På årsbasis var der ventet et fald på 1,0 pct.

Markedsdeltagerne kan desuden pusle med amerikanske statistikker for producentpriserne og erhvervsindikatoren, Empire Manufacturing.

Desuden taler et par af den amerikanske centralbanks regionale chefer. Patrick T. Harker, chef for Federal Reserve i Philadelphia, går på talerstolen ved dansk børslukketid klokken 17, mens Robert S. Kaplan, chef for Federal Reserve i Dallas med stemmeret i den amerikanske rentekomité, FOMC, taler ved 18-tiden.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder