Obligationer/middag: Renten holder fast i udgangspunktet

Udgivet den 22-03-2024  |  kl. 12:12  |  

Der ånder umiddelbart fred og ingen fare på det danske obligationsmarked fredag, hvor renterne bevæger sig inden for et ret snævert spænd.

Frem mod tal for det tyske erhvervsliv faldt renten til 2,39 pct. - men ved middagstid er nerverne faldet til ro, og renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger i 2,41 pct. som ved åbningen fredag og to basispoint lavere end torsdag eftermiddag. Sidste uge blev lukket af med en rente på 2,47 pct.

Dagens vigtigste nøgletal fra Tyskland i form af IFO-indekset, der er en rundspørge blandt det tyske erhvervsliv, landede inden frokost.

Erhvervstillidsindekset steg i marts til 87,8 fra 85,7 måneden før. Og det var bedre end de ventede 86,0 ifølge Bloomberg News.

- Tilliden til den tyske økonomi er i en smule bedring. Forbedringen kommer dog fra et svagt udgangspunkt, så tilliden er stadig ikke prangende, og begejstringen er nogenlunde afmålt, skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

I løbet af dagen er der også taler fra flere topfolk i Den Europæiske Centralbank - heriblandt ECB's cheføkonom Philip Lane, der taler kl. 18.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯