Obligationer/middag: Renten i svagt fald

Udgivet den 15-08-2022  |  kl. 11:57  |  

Der er mandag formiddag begrænset svaj i renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation,

Udgangspunktet var en uændret rente på 1,28 pct. som steg til lige over 1,31 pct. i løbet af formiddagen. Men ved middagstid er renten nede i 1,26 pct.

Internationalt er der opmærksomhed til kinesiske nøgletal, der mandag morgen skuffede over en bred kam. Ejendomspriserne falder fortsat, detailsalget skuffer markant, investeringerne ligger under det ventede, og industriproduktionen viser vigende vækst. Dertil kom, at den kinesiske centralbank, People's Bank of China, overraskede markedet ved at sænke renten på den mellemfristede udlånsfacilitet - den etårige rente.

Senere mandag eftermiddag kommer der tal for det amerikanske NAHB-indeks, som viser tilliden blandt de amerikanske byggevirksomheder.

Specifikt for Danmark viste bnp-indikatoren for andet kvartal en økonomisk vækst på 0,7 pct. mod et fald på 0,5 pct. i første kvartal. Dermed ser det ikke ud til, at Danmark står over for en teknisk recession - hvor bnp skrumper to kvartaler i træk - i denne omgang.

- Tempoet er stadig højt, og beskæftigelsen slår stadigvæk den ene rekord efter den anden. Så der er ikke nogen katastrofestemning her og nu. Det er dansk økonomi for stærk til, men virkeligheden og tiden er en anden end for blot et halvt år siden, skriver Jeppe Juul Borre, cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯