Obligationer/middag: Renterne kører op efter mere godt genåbningsnyt

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 12:19  |  

De danske renter bevæger sig onsdag opad sammen med aktierne.

Flere positive nyheder om genåbningen efter coronakrisen får investorerne til at finde købelysten frem blandt de mere risikofyldte aktiver - særligt cykliske aktier og finanspapirer.

Det mindsker også appetitten på obligationer, hvilket sender kurserne ned og renterne den modsatte vej.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme stiger renten med 2 basispoint til minus 0,23 pct.

Tilsvarende rentestigninger præger også det meste af det øvrige Europa.

Udslagsgivende for onsdagens risikovillighed var morgenstundens PMI-data fra Kina, der viste en ganske markant forbedring i maj, efter at økonomien igen er blevet åbnet helt.

Målingen fra Caixin viste for servicesektoren et løft til 55,0 i det kinesiske PMI for maj, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News blot havde regnet med 47,3.

Samlet steg PMI - en blanding af service- og industrisektoren - til 54,5 i maj fra 47,6 i april.

I eurozonen steg arbejdsløsheden desuden slet ikke så meget som ventet i april, hvor den blev opgjort til 7,3 pct. mod ventet 8,2 pct. blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Med til at trække op er det desuden også, at Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, nu officielt siger, at Tyskland ophæver rejseforbuddet for EU-landene samt Storbritannien, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz fra 15. juni.

Senere på dagen venter der fra USA den private ADP-arbejdsmarkedsrapport, som er en vigtig forløber for den officielle arbejdsmarkedsrapport, der offentliggøres fredag.

Her ventes der ikke overraskende en massiv stigning i tabet af arbejdspladser, efter at de ugentlige ledighedsstatistikker gennem mange uger har vist høje - om end nu igen - faldende tal.

Endelig PMI-tal for maj er der også fra USA, og så rundes dagen af med statistik for ISM service i maj, ordreindgangen på varige goder i april og fabriksordrer i april.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder