Obligationer/middag: Renterne presses fortsat ned efter fald i USA

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 11:45  |  

De danske statsrenter fortsætter faldet fredag efter et stort dyk i de amerikanske renter torsdag aften og fredag morgen.

Det giver også et nedadgående pres på de danske renter, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme bakker fredag middag yderligere 3 basispoint til 0,11 pct. efter et fald på 3 basispoint torsdag.

Fredag er den effektive rente på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond 1,78 pct., hvilket er 5 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem torsdag.

Fra makrofronten er der fredag tal for forbrugertilliden både herhjemme og i eurozonen på plakaten - i begge tilfælde foreløbige opgørelser for januar.

De danske tal er landet og viste en samlet lille forbedring af forbrugertilliden til minus 1,5 i januar fra minus 2,1 i december.

Ud over forbrugertillidstallene er det eneste store nøgletalsmæssige højdepunkt en opgørelse af de ledende indikatorer i USA - en samling forskellige økonomiske nøgletal, der typisk kan bruges som rettesnor for den fremtidige udvikling i den amerikanske økonomi.

Økonomerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at de ledende indikatorer steg med 0,8 pct. i december mod en fremgang på 1,1 pct. i november.

For forbrugertilliden i eurozonen venter økonomerne for januar et fald til minus 9,0 fra minus 8,3 i december.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯