Obligationer/middag: Små rentefald før ledighedstal og ECB-referat

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 12:07  |  

Det danske obligationsmarked åbnede torsdag med svagt faldende renter, og det er fortsat billedet ved middagstid inden eftermiddagens begivenheder, der omfatter jobtal fra USA og et referat fra det seneste pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 12-tiden i minus 0,19 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end onsdag.

Når referatet fra rentemødet i ECB offentliggøres klokken 13:30, vil markedsdeltagerne særligt holde øje med, hvordan centralbanken vurderer inflationsudsigterne, men de vil også kigge efter, om centralbanken sætter tal på, hvordan opkøbene under pandemiopkøbsprogrammet, PEPP, vil udvikle sig i andet kvartal.

- Vi er på udkig efter en grundig vurdering fra ECB omkring inflationsudsigterne og eventuelle tanker omkring, hvad et signifikant højere PEPP-opkøb er. På rentemødet stillede ECB investorerne i udsigt, at PEPP-opkøbene ville tiltage kraftigt i andet kvartal, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Fra USA kommer der kl. 14.30 fokus på de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, Initial Jobless Claims. I dagens opgørelse ventes et tal på 680.000 nytilmeldte ledige, viser et estimat fra Bloomberg News. Det vil i givet fald være et fald fra 719.000 ugen før.

- Med en effektiv og hurtig vaccineudrulning i USA, bliver det spændende at se, om denne positive udvikling kan skabe optimisme på det amerikanske arbejdsmarked og dermed få antallet af anmodninger til at falde yderligere, skriver Nordea i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder