Obligationer/middag: Stærke tyske industrital sender renten op

Udgivet den 08-04-2024  |  kl. 12:43  |  

Ugen er blevet skudt i gang med rentestigninger, efter at tal fra den tyske industri har vist sig stærkere end ventet.

Den toneangivende tiårige danske rente stiger midt på dagen 5 basispoint til 2,49 pct.

Morgenens vigtigste nøgletal var tal for industriproduktionen og eksporten i Tyskland.

Den tyske industriproduktion steg med 2,1 pct. i februar forhold til måneden før. Dermed udviklede industriproduktionen sig bedre end ventet, idet der ifølge Bloomberg News var ventet en fremgang på 0,5 pct. i produktionen.

Omvendt viste eksporten sig værre end ventet og faldt med 2 pct. fra måneden før, mens analytikerne havde ventet et fald på 0,5 pct. Modsat steg importen 3,2 pct.

Morgenen har også budt på industrital for Danmark, hvor de danske industrivirksomheder i februar øgede produktionen med 1,6 pct. i forhold til måneden før. Dermed var der et lille comeback efter et fald på 3,1 pct. januar.

- Også i denne måned var der er en solid fremgang i medicinalindustrien, men faktisk steg produktionen eksklusive medicin mere, nemlig med 2,0 pct., konstaterer cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank i en kommentar.

Det er blandt andet elektronik, møbler og cement, der blev lavet mere af i februar, tilføjer han.

For resten af dagen er nøgletalskalenderen mere tom, og handlerne kan i stedet begynde at se frem mod to vigtige nedslagspunkter senere på. Onsdag offentliggøres amerikanske inflationstal onsdag og torsdag er der rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯