Obligationer/tendens: Aktiepres sender renterne nedad

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 07:19  |  

Teknologigiganten Apples nedjustering af salgsprognosen mandag aften har fået investorerne til at flygte mod sikker havn, og det kan aflæses i de amerikanske statsrenter, der tirsdag har pilen vendt nedad.

Det kan også få betydning for de danske renter.

De amerikanske aktie- og obligationsmarkeder havde lukket mandag som følge af Presidents' Day, og det betyder, at der ikke har været noget renteinput fra den kant siden fredag aften. Renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger tirsdag morgen med et fald på knap 4 basispoint til 1,55 pct. i forhold til fredagens lukkekurs.

Renten på en toneangivende danske statsobligation steg mandag marginalt med knap 1 basispoint til minus 0,369 pct.

Tirsdagen byder på en række europæiske nøgletal, der har potentiale til at påvirke renterne.

Dagens vigtigste nøgletal er den tyske ZEW-erhvervstillid, der præsenteres tirsdag kl. 11. Her ventes forventningskomponenten for februar reduceret til 21,5 fra 26,7 for måneden forinden. For den nuværende situation ventes en marginal forværring til minus 10,0 fra minus 9,5.

ZEW-indekset steg markant i januar, hvilket blandt andet kom, efter at USA og Kina havde indgået en delvis handelsaftale. ZEW-indikatoren for februar ventes at være blevet ramt af coronavirusudbruddet i Kina, som er en vigtig samhandelspartner for Tyskland.

Tirsdag formiddag kl. 10.30 leveres arbejdsmarkedsrapporten fra Storbritannien, hvor arbejdsløshedsprocenten ventes fastholdt på 3,8 pct.

Den amerikanske økonomi kommer i fokus kl. 14.30 med offentliggørelsen af Empire-erhvervstilliden, der for februar ventes at stige marginalt til 5,0 fra 4,8 for måneden forinden.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Bonds❯  Preview❯ 

Relaterede nyheder