Obligationer/tendens: Dagens inflationsnyt kommer fra eurozonen

Udgivet den 01-03-2024  |  kl. 07:15  |  

Det har været store-inflations-uge i denne uge - og fredag er det inflationen fra eurozonen, der er i fokus, hvor det torsdag var data fra blandt andet Tyskland og USA, der satte takten.

Inden frokost kommer forbrugerprisestimatet fra eurozonen, der ventes at lande på 2,5 pct. mod 2,8 pct. i januar. Kerneinflationen ventes at ligge på 2,9 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News mod 3,3 pct. måneden før. Og det kan få handlerne - og dermed renten - til at forholde sig nogenlunde i ro.

- Kerneinflationen har været på en aftagende tendens siden sommeren 2023. Vi vurderer, at Den Europæiske Centralbank (ECB) på rentemødet i marts nedjusterer inflationsprognosen. Det kan bane vejen for en rentenedsættelse på det efterfølgende rentemøde i april, siger Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, forud for offentliggørelsen.

Han påpeger, at hvis kerneinflationen falder mere end ventet, kan renterne falde, da sandsynligheden for en rentenedsættelse til april kan stige.

- Dagens inflationstal bliver rigtig vigtige for snakken rundt om bordet ved næste uges rentemøde i ECB. Er inflationen noget lavere end ventet, så kunne snakken meget vel blive drejet hen på timingen for den første rentenedsættelse i Europa, og derfor kan renterne falde i det scenarie, vurderer seniorøkonomen.

Torsdag viste data, at den amerikanske underliggende inflation, PCE Core, aftog på årsbasis.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond endte blot 2 basispoint lavere i 4,25 pct., men det var efter en dag med en top før inflationstallene på 4,32 pct. og en bund et par timer efter annonceringen på 4,22 pct. Fredag morgen forrentes den tiårige T-bond i 4,26 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 3 point over niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag.

Torsdag faldt den tiårige danske toneangivende statsobligation med 5 basispoint til 2,49 pct. Det er blot 1 basispoint højere end renten sidste fredag på 2,48 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder