Obligationer/tendens: Muligt rentefald fra start inden flere amerikanske indslag

Udgivet den 17-07-2024  |  kl. 07:10  |  

Der kan være små rentefald på dagsordenen på denne stille onsdag morgen.

Først henover formiddagen er der nyt på nøgletalsfronten i form af den endelige opgørelse for de europæiske forbrugerpriser i juni. Senere endnu venter en stribe tal om det amerikanske boligbyggeri og industriproduktionen.

I eftermiddag taler Thomas Barkin, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, og Christopher Waller, der er medlem af styrelsen i Federal Reserve.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt tirsdag 4 basispoint til 2,41 pct.

De amerikanske renter satte sig tirsdag, efter at handlerne havde fordøjet et overraskende stærkt detailsalg. Konklusionen var, at den amerikanske økonomi trives, og det kan bane vejen for rentesænkninger.

Den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation endte således i 4,16 pct., som var 7 basispoint mindre end dagen forinden. Onsdag morgen forrentes den i samme niveau på markedet i Tokyo. Det er 3 basispoint under niveauet ved dansk børslukketid.

Renten på den ledende toårige statsobligation faldt tirsdag aften til 4,42 pct., men onsdag morgen er renten 4,44 pct. på markedet i Tokyo.

Først på programmet onsdag er den endelige forbrugerprisopgørelse for eurozonen i juni, der uændret ventes at vise en inflation på 2,5 pct., som det var tilfældet i den foreløbige opgørelse, mod 2,6 pct. i maj.

I USA ventes antallet af byggetilladelser stort set uændret fra måneden før. Økonomerne spår ifølge Bloomberg News 1.400.000 byggetilladelser mod 1.399.000 i maj. Det påbegyndte boligbyggeri ventes samtidig at være steget til 1.300.000 fra 1.277.000.

Til gengæld ventes industriproduktionen at være gået ned i gear i juni. Her ventes en vækst på 0,3 pct. fra 0,7 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯