Obligationer/tendens: Udsigt til faldende renter frem mod jobrapport

Udgivet den 02-12-2022  |  kl. 07:18  |  

Fredag er der udsigt til en åbning på det danske obligationsmarked med faldende renter, på en dag hvor markedsdeltagerne vil have øje for den amerikanske jobrapport.

Både job- og lønvæksten vil være i fokus hos investorerne, hvor der ventes lavere niveauer end i den seneste måneds opgørelse.

- De seneste tre måneder er der i gennemsnit blevet skabt lidt under 300.000 jobs per måned. Det er en uacceptabel høj fart for den amerikanske centralbank, Fed. Til gengæld hæfter vi os ved, at det værste lønpres ser ud til at være overstået, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom hos Sydbank, i en kommentar.

Han påpeger, at hvis fremgangen i beskæftigelsen og timelønningerne er lavere, end Sydbank venter, kan det presse renterne ned og sende aktiehumøret op.

Holder man blikket rettet mod det oversøiske land, så indikerer de amerikanske renter til morgen renten på den tiårige danske statsobligation ned.

På ugens sidste handelsdag ligger renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation i 3,54 pct. i Tokyo, hvilket er 6 basispoint lavere end ved dansk lukketid torsdag.

Den toårige T-bond har samtidig en rente på 4,23 pct., hvilket er 10 basispoint lavere end onsdag klokken 17.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation torsdag med 10 basispoint til 2,04 pct.

På nøgletalsfronten er fredagens rapport den helt store begivenhed. Den kan give tegn på tempoet på det amerikanske arbejdsmarked, og dermed pege centralbanken i den rigtige pengepolitiske retning.

Der ventes for november en jobskabelse udenfor landbrug på 200.000 mod tidligere 261.000, mens lønstigningerne sammenlignet med november sidste år ventes at stige 4,6 pct. Samtidig ser analytikerne producentpriser ende på 31,7 pct.

Udover den amerikanske jobrapport kommer der fra morgenstunden tal for den tyske eksport for oktober. Her venter analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg et fald på 0,2 pct. mod et tidligere fald på 0,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯