Obligationer/tendens: Udsigt til rentepres efter sur aktiestemning

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 07:10  |  

En sur aktiestemning giver udsigt til rentefald på det danske obligationsmarked fredag, hvor opmærksomheden også vil være rettet mod en række nøgletal fra eurozonen og USA.

De amerikanske aktieindeksfutures dykker med 1,7 til 2,1 pct., og aktiemarkederne i Asien hænger også i bremsen, idet der fortsat er bekymringer for det forestående amerikanske valg samt for en global økonomisk afmatning.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation faldt torsdag med 1 basispoint til minus 0,50 pct. Til sammenligning lukkede renten fredag i sidste uge i minus 0,46 pct.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med rentefald. Der venter en byge af vigtige nøgletal i dag, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Fredag formiddag klokken 11 kigger markedsdeltagerne mod tal fra eurozonen, hvor de første BNP-tal for tredje kvartal præsenteres.

Her venter økonomerne en forbedring til en solid vækst på 9,6 pct. i forhold til det store dyk på 11,8 pct. i andet kvartal.

Samtidig præsenteres også inflationstallene for eurozonen, hvor økonomerne venter et fald forbrugerprisestimatet på 0,3 pct. i oktober. Der er dermed fortsat udsigt til den giftige deflation, hvor forbrug og investeringer udskydes i håb om at varen bliver billigere i fremtiden.

- Et større fald i priserne, end vi venter, kan svække euroen og presse renterne ned, vurderer Sydbanks makroanalytiker.

Fredag eftermiddag klokken 13.30 kigges over på den anden side af Atlanten, hvor de amerikanske tal for privatforbruget og personlige indkomster præsenteres.

For september venter økonomerne en fastholdelse af stigningstakten på 1,0 pct. for privatforbruget, mens den personlige indkomst ventes at blive genoprettet til en stigning på 0,4 pct. sammenlignet med faldet på 2,7 pct. for måneden forinden.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder