Obligationer/åbning: Renten går et nøk ned inden amerikanske nøgletal

Udgivet den 17-07-2024  |  kl. 08:58  |  

Det danske obligationsmarked er onsdag åbnet med marginale rentefald på en stille morgen.

Først senere på dagen er der nøgletal til at præge udviklingen. Først er det den endelige opgørelse for de europæiske forbrugerpriser i juni, og senere endnu venter en stribe tal om det amerikanske boligbyggeri og industriproduktionen.

I eftermiddag taler Thomas Barkin, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, og Christopher Waller, der er medlem af styrelsen i Federal Reserve.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er onsdag morgen 2,40 pct. Det er 1 basispoint under niveauet tirsdag klokken 17. Den ledende renter er faldet 4 basispoint både mandag og tirsdag.

Først på nøgletalsprogrammet er den endelige forbrugerprisopgørelse for eurozonen i juni, der uændret ventes at vise en inflation på 2,5 pct., som det var tilfældet i den foreløbige opgørelse, mod 2,6 pct. i maj.

I USA ventes antallet af byggetilladelser stort set uændret fra måneden før. Økonomerne spår ifølge Bloomberg News 1.400.000 byggetilladelser mod 1.399.000 i maj. Det påbegyndte boligbyggeri ventes samtidig at være steget til 1.300.000 fra 1.277.000.

Til gengæld ventes industriproduktionen at være gået ned i gear i juni. Her ventes en vækst på 0,3 pct. fra 0,7 pct. måneden før.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯