Obligationer/åbning: Renter falder tilbage forud mere inflationsnyt fra USA

Udgivet den 26-04-2024  |  kl. 08:53  |  

Renterne på det danske obligationsmarked falder tilbage fra åbningen fredag.

Torsdag eftermiddag gik det den modsatte vej for de danske renter, da inflationstal fra USA fik investorerne til at drosle lidt ned for deres forventninger til kommende rentenedsættelser i USA.

Fredagen byder på endnu et inflationstal fra USA, der kan få betydning for den amerikanske centralbank, Federal Reserves ageren i løbet af året.

- Torsdagens privatforbrugsdeflator eksklusive fødevarer og energi steg betydeligt mere end ventet i første kvartal, og det gør ikke vejen til rentenedsættelser lettere for Fed, skriver investeringsspecialist Tommy Steg fra Jyske Bank i en kommentar.

Han bemærker, at der allerede er kommet privatforbrugdeflatoren for januar og februar, og hvis de ikke revideres, tyder det på, at dagens privatforbrugsdeflator vil stige omkring 0,5 pct.

- Det er 3 gange så højt som Feds inflationsmålsætning. Det er dog muligt, at tallene for januar og februar bliver revideret, og det kan give et andet forløb i de tre måneder, skriver Tommy Steg.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation fredag morgen i 2,64 pct. svarende til et fald på 3 basispoint fra torsdag, da den steg 4 basispoint.

Fredagens kerne-PCE-indeks, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, ventes at vise en inflation på 2,7 pct. i marts mod 2,8 pct. i februar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder