Onsdagens aktier: Lav interesse trækker kurserne ned

Udgivet den 20-11-2013  |  kl. 17:05  |  

Overraskende gode nøgletal for den amerikanske detailomsætning i oktober formåede ikke at smitte positivt af på det danske aktiemarked eller de europæiske, og da handlen med de danske aktier lukkede onsdag var det toneangivende indeks, C20 Cap, reduceret 0,7 pct. til 651,06

Tilbagegangen på de store europæiske markeder i London, Frankfurt og Paris var samtidig på mere beskedne 0,0-0,3 pct.

Men det er sket under lav omsætning på en stille dag, påpeger chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank.

- Det har været en relativt stille dag på aktiemarkederne, volumen er ca. 30 pct. under gennemsnittet, og på makrofronten har der været forholdsvist stille i Europa, siger Mads Zink, som tager den negative udvikling med ro:

- Hvis du kikker på Euro Stoxx, som er kun en kvart pct. nede i dag, så er det jo ikke det helt store. Der er ikke noget voldsomt nyt ude, og en del af det skal ses i de lave volumener - markedet falder tilbage under lav interesse, vurderer han.

Carlsberg kunne skåle for sig selv i toppen af indekset efter en kursstigning på 1,0 pct. til 583,50 kr.

- Der kom nogle månedlige tal for russisk ølproduktion, der viste et fald på 3,4 pct. på månedsbasis, og det var lidt bedre, end vi hidtil har set. År til dato er faldet på 8,6 pct. Så der er tale om en forbedring, og derfor ligger Carlsberg i dag en spids bedre end markedet, siger Mads Zink.

GN Store Nord fulgte lidt slingrende efter bryggeriaktien med en kursstigning på 0,2 pct. til 130,60 kr. Dermed kunne aktien lige netop fortsætte den fremgang, som har præget høreapparat- og headset-producenten siden fredagens positive regnskab, der kaldte på ros fra analytikerne.

Onsdag stemte Bank of America Merrill Lynch i med en forhøjelse af sit kursmål for aktien til 155 kr. fra 142 kr. og en gentagelse af anbefalingen "køb", mens storbank-kollegaen JPMorgan valgte at øge sit kursmål for aktien med 12 pct. til 147 kr. med en kommentar om, at GN Store Nord vækstmæssigt er blandt de bedste i branchen.

Anderledes uheldig blev dagen for Danske Bank, der tabte 1,8 pct. til 120,30 kr., mens Jyske Bank tabte 2,4 pct. til 297,10 kr.

Nordea slap med et kursfald på 0,3 pct. til 68,30 kr.

Société Générale sænkede onsdag sin anbefalingen af Danske Bank, efter at den franske storbank sent tirsdag sænkede anbefalingen på Nordea. Franskmændene anbefaler "sælg" af Danske Bank-aktien mod tidligere "hold", mens kursmålet dog løftes til 115 kr. fra 100 kr. Tirsdag skar Société Générale anbefalingen af Nordea ned til "hold" fra "køb".

Topdanmark, hvis regnskab tirsdag skuffede målt på forsikringsdriften, har fået sænket kursmålet af Alm. Brand Markets til 150 kr. fra 160 kr. Forsikringsaktien falder yderligere 1,7 pct. til 143,50 kr.

Onsdagens regnskabsnyheder kom fra bl.a. NKT, som skuffede markedet med sin kvartalsmeddelelse.

Koncernen nåede et nettoresultat på 53 mio. kr. mod ventede 67 mio. kr. Omsætningen landede på 4077 mio. kr., mens konsensus her var 4147 mio. kr. Kursreaktionen var et fald på 4,1 pct. til 255,70 kr.

- Det er værd at bide mærke i, at indtjeningsmarginen har været under pres i det her kvartal. Det har den været i begge de toneangivende divisioner, NKT Cables og Nilfisk-Advance. Det er primært det, jeg hæfter mig ved, sagde NKT-analytiker hos Alm. Brand Markets, Jesper Christensen, i en kommentar til regnskabet til Ritzau Finans.

Så var der dagen i gennem mere fremdrift i DFDS-aktien, der steg 8,1 pct. til 413 kr. efter sit kvartalsregnskab. På bundlinjen fik DFDS et overskud på 293 mio. kr. efter skat mod et plus på 250 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Men vigtigere er det ifølge Mads Zink, at rederiet varsler justering af udbyttepolitikken til fordel for større udbetalinger til aktionærerne.

SAS skal også flyve for rejseselskabet Apollo i sommeren 2014 ifølge en aftale med en værdi på 910 mio. skr. Aktien kvitterede med en stigning på 2,8 pct. til 14,70 kr.

Men mest fart var der i H+H International, der i en lang periode har været hårdt presset af konjunkturerne, men tirsdag leverede en sjælden opjustering af forventningerne. Aktien steg 12,0 pct. til 45,60 kr. efter en gevinst på 13 pct. tirsdag og støttet af en opjustering af kursmålet for aktien til 60 kr. fra 45 kr. hos Danske Bank.

Rockwools kvartalsregnskab var fortsat udestående, da aktiehandlen lukkede onsdag eftermiddag. B-aktien var faldet 0,8 pct. til 877,50 kr. Analytikerne venter ifølge SME Direkt et nettooverskud på 814 mio. kr. i år, mens Rockwools egne forventninger er et resultat på 700-750 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder