Onsdagens aviser med ATP, Mærsk og Novo Nordisk Fonden

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

HOVEDMAND I UDBYTTESAG VILLE GØRE DET HELE IGEN

Den hovedmistænkte i udbyttesagen om påstået svindel for 12,7 mia. kr., Sanjay Shah, opfordrer de danske myndigheder til at indgå forlig med ham. Han bedyrer sin uskyld, men opfordrer til at få sagen lukket, inden alle pengene ender i advokaternes lommer. (Forside, side 8-9)

VIRKSOMHEDER SKAL FINDE BROKER TIL NYT NEMID

Næste år kommer afløseren for NemID, men for at bruge det nye MitID, skal virksomheder vælge en såkaldt broker inden 6. maj, hvor systemet går live. (Side 10)

ALLIANCEPLUS HAR TABT 425 MIO. KR. PÅ FEM ÅR

Allianceplus, der har Lego-arvinger og en kapitalfond i ejerkredsen, er i store problemer, og nu er egenkapitalen væk. (Side 12)

ATP SER "KONSTRUKTIVT" PÅ BØRSBEJLERE

ATP vil ikke kommentere Huscompagniets børsplaner, men siger, at man kigger på de sager, der kommer. (Side 14)

REGNSKABER KAN LET PRESSE DANSKE AKTIER HØJERE OP

Kig på ledelsens signaler i regnskaberne, lyder et af rådene til investorerne, der ikke skal lade sig skræmme af høje kurser. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

FORLYSTELSESBRANCHEN I FÆLLES OPRÅB OM RESTRIKTIONER

Forlystelsesbranchen føler, at de er sat uden for politikernes dør i stedet for at blive inddraget i løsninger til at afværge coronakrisens konsekvenser både økonomisk og mentalt. (Forside, side 4-5)

VISMÆND ADVARER OM PENSIONSALDER VED 70 ÅR

Danskerne lever længere og længere, og derfor skal den danske pensionsalder fortsætte med at stige, indtil den når op på eksempelvis 71 år. (Side 6)

BANKER KAN GRIBE TIL FLERE RENTESKRUER EFTER SÆRSKAT

Især to initiativer er den mest sandsynlige reaktion fra bankerne, efter at de er blevet pålagt en ny særskat, vurderer analytikere. Forbrugerrådet opfordrer bankerne til at lade være med at sende regningen videre til kunderne. (Side 8)

ELBILER I MASSEVIS KALDES TILBAGE EFTER FRYGT FOR BRANDFARE I BATTERIER

Ford, Hyundai, BMW og andre bilproducenter slås nu med samme brandfare, som i årevis har plaget mobil- og PC-producenter - og medførte flyveforbud for Boeings 787 Dreamliner-fly. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSK BRINTKOMET LURER PÅ BØRSNOTERING I 2021

Cleantechvirksomheden Green Hydrogen Systems med Niels-Arne Badeni spidsen er gået på jagt efter en ny investor og sigter efter en børsnotering allerede næste år. (Forside, side 6-7)

ONLINESALG UDLØSER ET REGULÆRT PAKKEBOOM I SUPERMARKEDER

Antallet af pakker fra nethandlen, som udleveres fra dagligvarebutikker og pakkebokse, vokser hastigt. Coop overvejer derfor fremtiden for den del af forretningen. (Side 4)

DIREKTØR RAGER UKLAR MED REBIEN: FÆRDIG I NOVO NORDISK FONDEN

Novo Nordisk Fonden tager afsked med sin viceadministrerende direktør. Rollen var ikke længere aktuel, og afgående Niels Peder Nielsen kunne ikke blive enig med topchef Lars Rebien Sørensen om en anden rolle. (Side 4)

DANSK LANDBRUGSGIGANT NÅR UD I 12.000 BUTIKKER

Den danskejede landbrugsgigant Goodvalley er langt hurtigere end ventet nået ud i 12.000 polske butikker. Selskabets salg af dyre mærkevarer går så godt, at der i perioder har været udsolgt. Målet er at seksdoble mærkevaresalget. (Side 7)

RUSSISKE AGENTER TILTALT FOR HACKERANGREB PÅ MAERSK

Det amerikanske justitsministerium har tiltalt seks agenter fra den russiske efterretningstjeneste for at stå bag hackerangreb, som ramte blandt andre Maersk og kostede det danske rederi op mod 2 mia. kr. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder