Onsdagens aviser med Danske Bank, DSV og SAS

Udgivet den 01-05-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSKE BANKS AKTIONÆRER BETALER HVIDVASKREGNINGEN

Danske Banks midlertidige direktør, Jesper Nielsen, fastholder, at bankens kunder ikke skal betale regningen for hvidvasksagen. Den ender i stedet hos aktionærerne. Danske Banks aktiekurs dykkede 9,6 pct. på dagen, hvor regnskabet for første kvartal viste faldende indtjening og stigende omkostninger. Siden toppen i juli 2017 er bankens værdi halveret. (Forside, side 6-8)

NORDEAS HVIDVASKSAG PRESSER TILFREDSHEDEN NED

Udvidede åbningstider er ikke nok for Nordea i Danmark, hvor kundetilfredsheden er faldet i løbet af det seneste år. Interne kundetilfredshedsundersøgelser viser en klar trend nedad. (Side 8)

AMERIKANSK INVESTERINGSBANK SKAL SÆLGE FITNESS WORLD

Kapitalfonden FSN har hyret den amerikanske investeringsbank Harris Williams til at sælge eller børsnotere Fitness World for et milliardbeløb. (Side 9)

ATP OPNÅR HISTORISK HØJT AFKAST PÅ OVER 16 MIA. KR.

ATP henter det tabte ind for 2018. I første kvartal af 2019 opnår pensionsselskabet et afkast på 16,8 mia. kr. på investeringsporteføljen efter skat. (Side 11)

REKORDSOMMER TRAK FRA I OMSÆTNING FOR SCANDLINES

Afmatning i passagertal og toldfrit salg opvejes af vækst i fragtmængder for færgerederiet Scandlines. Rederiet ser tysk afmatning forude. (Side 12)

DIGITAL BOOKINGPLATFORM SIKRER DSV REKORDRESULTAT

En ny online-bookingplatform er medvirkende årsag til DSV's rekordresultat i første kvartal. Topchef ser et udskilningsløb i det pressede marked. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

FINANSGIGANTER PÅ USIKKER GRUND

De to nordiske storbanker, Danske Bank og Nordea, kæmper med en række udfordringer, der presser forretningen. Hvidvasksager står tydeligst, men er langtfra den eneste udfordring, der presser finanskæmperne i knæ. (Forside, side 8)

ØRSTED KASTER MILLIARDER EFTER EKSPANSION I ASIEN

Energiselskabet Ørsted er klar til for alvor at komme på landkortet i Asien, hvor selskabet vil investere i to store havvindmølleparker. (Side 2)

SAS-PILOTER STREJKER PÅ FEMTE DAG

Ansvaret for at få gang i forhandlinger om strejken i SAS ligger alene hos SAS-ledelsen. Næstformand Henrik Thyregod fra Dansk Pilotforening understreger, at han er skuffet over, at SAS har fået drejet debatten over til at handle om løn. (Side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

STORBANKERNES NEDTUR FORTSÆTTER

Danske Bank - med den midlertidige topchef Jesper Nielsen i spidsen - mister i lighed med Nordea tusindvis af kunder som følge af de hvidvasksager, de to storbanker har været fedtet ind i. De tabte kunder søger i høj grad mod lokalbankerne. (Forside, side 8-9)

HISTORISK GODT AFKAST I ATP

Pensionskassen ATP har landet et investeringsafkast på 20 mia. kr. i første kvartal i år. Det er et historisk godt resultat som øger sandsynligheden for, at pensionskassen kan opskrive pensionerne til pensionisterne. (Side 4)

SAS' FREMTID STÅR PÅ SPIL

Efter fire år med overskud frygter SAS' bestyrelsesformand, Carsten Dilling, at en lang pilotstrejke kan udløse et underskud. Han finder det "ærgerligt og skræmmende, at én medarbejdergruppe skal ødelægge årets resultat." (Side 4)

DK COMPANY SATSER PÅ FLERE OPKØB

DK Company med 20 tøjmærker i stalden jagter ekspansion i et presset marked for mode. Selskabet slog rekord i 2018. (Side 6)

DSV OVERGIK ALLE FORVENTNINGER

Transportkoncernen DSV overgik analytikernes forventninger i første kvartal på tværs af de tre forretningsdivisioner. Finansdirektøren har svært ved at være utilfreds. (Side 7)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer