Onsdagens aviser med FLSmidth, Bavarian og Aarsleff

Udgivet den 26-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SØSTRENE GRENE ANGRIBER TIGER

Den familieejede butikskæde Søstrene Grene går i kødet på konkurrenten Tiger på de udenlandske markeder. Topchef Mikkel Grene forventer, at antallet af butikker de kommende to år fordobles til mere end 200. (Forside, side 6-7)

GLOBAL OPBREMSNING TVINGER FLSMIDTH TIL NEDJUSTERING

De to seneste uger har været præget af markant tilbagegang på verdensmarkederne, efter at Kina overraskende devaluerede sin valuta. Det tvinger nu FLSmidth til at reagere med en nedjustering af årets forventninger. (Side 11)

BAVARIAN NORDIC SLÅR IGEN MOD HEDGEFOND

Urigtig og uvidenskabelig kalder Bavarian Nordics ledelse hedgefonden Kerrisdales angreb på selskabets kræftmiddel Prostvac. Æbler er sammenlignet med pærer, og der er spundet usandheder om Bavarian Nordics kræftmiddel i en rapport, der ikke har en chance i et videnskabeligt tidsskrift. (Side 12)

DANSKE SELSKABER KASTER MILLIONER EFTER KASI-JESPER

Ejerkredsen i Jesper "Kasi" Nielsens smykkeselskab Endless Jewelry har vokseværk, og for nylig blev to danske selskaber budt indenfor. Det drejer sig om Sam Solutions, som laver butiksinventar, og designeren af smykker Julie Sandlau A/S. De slutter sig dermed til de mere profilerede rigmænd Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen, der begge har skudt penge i Endless. (Side 14)

SCHWEIZISK FORSIKRINGSGIGANT TÆTTERE PÅ KØB AF CODAN-EJER

Muligheden for at vokse på vigtige markeder gør Codans britiske ejer RSA interessant for schweiziske Zurich. Et muligt opkøb på 50 mia. kr. nærmer sig. Det kan give separat salg af Codan.

DANSK EKSPORT TIL KINA VOKSER MED 20 PCT.

Salget af danske varer til kinesiske forbrugere boomer på trods af en skrantende kinesisk vækstmotor og et blødende aktiemarked. Det viser en ny eksportanalyse fra Udenrigsministeriet. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

FLSMIDTH TRÆDER IND I ET BRÆNDENDE BÅL

Kinas vækst vakler, mineselskaberne skruer ned for deres investeringer, kunderne kan ikke betale. Ingeniørkoncernen FLSmidth er hårdt ramt på flere fronter og kan have kurs mod endnu en fyringsrunde, vurderer analytiker. (Side 8)

AKTIEURO HØVLER TOPPEN AF AFKASTET HOS ATP

Danske aktier gav et afkast hos ATP på omkring 30 pct. i første halvår, men den senere tids uro har høvlet toppen af gevinsten, som nu er på omkring 22 pct. Men vi er stadig glade, fremhæver direktør i ATP Carsten Stendevad. (Side 8)

AARSLEFF KAPRER NY STOR ORDRE

Per Aarsleff vinder stor ordre til næsten 600 millioner kroner på udvidelse af havnen i Frederikshavn, der håber at få 1000 nye arbejdspladser alene i den maritime industri. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ATP-CHEF BEKYMRET FOR AFKAST-CRASH

Både private og professionelle investorer risikerer at løbe ind i et ukendt stormvejr, hvor man taber på sine investeringer, stort set ligegyldigt hvad man har sat pengene i. Sådan lyder det efter de seneste dages aktieuro fra ATPs administrende direktør, Carsten Stendevad, der bakkes op af andre pensionsdirektører. (Forside, side 6-7)

KUNDERNE VÆLTER IND HOS DSV’S MILLIONSATSNING

DSV har lagt et trecifret millionbeløb i et stort lager til medicin. Allerede nu er lageret propfyldt og øjnene rettet mod yderligere vækst. (Side 6)

FLSMIDTH KÆMPER FOR AT FÅ BETALINGER I HUS

Den dystre markedssituation i mineindustrien får FLSmidth til at nedjustere sine forventninger til indtjeningen i 2015. FLS-aktien dykkede med små 10 pct. Alligevel ser analytiker på cement- og minekoncernen med optimisme. (Side 10-11)

DRIVER KINA GÆK MED HELE VERDEN?

Eksperterne strides, men de seneste dages uro i de finansielle markeder understreger voksende tvivl om de officielle nøgletal fra Kina. Udviklingen har betydet en genopblussen af debatten om, hvorvidt man kan stole på de officielle nøgletal fra en økonomi i en étpartistat. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯