Onsdagens aviser med Mærsk, Ørsted og Sydbank

Udgivet den 29-01-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

GRUNDFOS VIL AF MED VARMEAFGIFT

Afgifter på overskudsvarme fra virksomhedernes produktion skal sløjfes. Grundfos-topchef Mads Nipper, der står i spidsen for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder, mener, at afgifterne ikke hænger sammen med regeringens høje ambitioner for klimaet. Folketinget er på vej med nye justeringer af afgifter på overskudsvarme. (Forside, side 16-17)

STØRSTE REALKREDITSTRAMNING SIDEN KRISEN

Danske virksomheder har i ti år konstant øget deres realkreditlån med samlet 360 mia. kr. Nu er realkreditselskaberne begyndt at stramme kreditkravene. (Side 6-7)

A.P. MØLLER-KAPITALFOND SKYDER 2 MIA. KR. I AFRIKA-PROJEKT

APM Capital bliver medejere af Arise Ports & Logistics, der vil investere milliarder i infrastruktur i flere vestafrikanske lande. (Side 10)

JYSKE BANK FORMAND ÆRGRER SIG OVER AKTIEKURSEN

Efter 16 år som formand for bestyrelsen i Jyske Bank trækker Sven Buhrkall sig fra posten. Han ærgrer sig kun over aktiekursen. (Side 12)

ECCO BETALER 1 MIA. KR. FOR 215 RUSSISKE BUTIKKER

Skokoncernen Ecco har i en opsigtsvækkende rekordhandel opkøbt 215 russiske skobutikker. Handlen skal give Ecco mere kontrol i Rusland. (Side 13)

MÆRSK-SAMARBEJDE GØR DET LETTERE AT TRACKE CONTAINERE

Inden længe bliver det markant nemmere at følge en containers vej fra A til B i realtid, når man er kunde hos et af rederierne i organisationen Digital Container Shipping Association (DCSA), som har A.P. Møller-Mærsk, CMA CGM og Hapag-Lloyd i medlemskredsen. (Side 14)

ØRSTEDS INDTJENING VIL VISE DRASTISK FALD I 2019

Ørsted har på mange parametre haft et fantastisk 2019. Et stort frasalg i 2018 gør dog, at tallene for sidste år kommer til at vise store fald torsdag. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

ERHVERVSLIVET ER GIDSLER I REGERINGENS KLIMAPLAN

Novo Nordisks tidligere topchef Lars Rebien Sørensen langer hårdt ud efter dansk erhvervsliv for at støtte regeringens klimapartnerskaber alt for hurtigt. Han forudser, at erhvervslivet bliver fanget. (Forside, side 4-5)

BRITERNE SÆTTER 5G-BEGRÆNSNINGER PÅ HUAWEI

Den britiske regering vil trods amerikansk pres ikke forbyde den kinesiske mobilgigant i landet. Men Huawei må ikke bruges til de følsomme dele af mobilnettene. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KINA-STRID KAN RAMME MILLIARDEKSPORT

Landbruget og fødevarevirksomhederne har milliarder i klemme i striden om en tegning. Især slagterisektoren og pelsbranchen har gennem årene haft en solid eksport til Kina. (Forside, side 6-7)

A.P. MØLLER CAPITAL INVESTERER I AFRIKANSKE HAVNE

APM Capital investerer i havneaktiviteter i Gabon, Mauretanien og Elfenbenskysten. (Side 3)

LEGO HÅBER AT HAVE OPFUNDET NYT MEGAHIT

Med en ny produktlinje, Lego Dots, håber Lego at få fat i børn, der ellers ikke har gidet lege med klodserne. Dots handler om indendørsdesign og smykker snarere end byggemodeller. (Side 4)

SYDBANK FINDER ERFARNE FINANSFOLK TIL BESTYRELSEN

En forhenværende koncerndirektør i Nykredit og kreditdirektør i Danske Bank bliver nye medlemmer af Sydbanks bestyrelse. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder