Onsdagens aviser med Nordea, Parken og Ørsted

Udgivet den 06-03-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SVENSK TEKNIKKÆMPE PÅ OPKØBSJAGT I DANMARK

Svenske Bravida melder sig for alvor i konkurrencen om det danske installatør- og vvs-marked. Koncernen lægger op til årligt at investere 250 mio. kr. i opkøb af danske virksomheder. Målet er at øge kompetencerne inden for en række nicheområder. (Forside, side 6-7)

ØRSTED-FORMAND: VI KAN IKKE TAGE HØJDE FOR VALGÅR

Ørsted vil af med Radius i år og kan ikke tage højde for politisk uro hos ejerne som følge af valgåret 2019, lyder det fra bestyrelsesformanden. (Side 8)

INVESTOR SATSER MIO.-BELØB PÅ RULLENDE ROBOTTER

Benjamin Capital er ny i ejerkredsen i Hjørring-firmaet Intelligent Marking, som nu øger sin globale vækst og går efter mia.-omsætning. (Side 12)

CHEMOMETEC ER STEGET 3997 PCT. PÅ FEM ÅR

Chemometecaktien fortsætter med at forkæle aktionærerne, men kursraketten er ved at blive for dyr, mener én af investorerne. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

KOORDINERET PARLØB I PARKEN

Finansmanden Lars Seier Christensen er blevet storaktionær i Parken gennem et koordineret køb af LDs aktiepost med selskabets største aktionær, Erik Skjærbæk. Kilder siger, at de to har aftalt, hvordan selskabet bag blandt andet fodboldklubben FCK skal udvikle sig i fremtiden. (Forside, side 7-8)

NORDEA-AFSLØRINGER KOMMER MIDT I POLITISAG OM HVIDVASK

Nordea har i to et halvt år været efterforsket for brud på hvidvaskloven, men hverken Finanstilsynet, Bagmandspolitiet eller erhvervsministeren ønsker at oplyse, om datalæk af mistænkelige transaktioner for 2 mia. kr. er ny information, eller om myndighederne kendte til oplysningerne. (Side 4-5)

DANSKE SELSKABER SENDER PENGEREGN OVER AKTIONÆRERNE

Dividenderne for 2018 bliver udbetalt de kommende måneder, og selv om niveauet er en anelse lavere end sidste år, venter der stadig store udbetalinger. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GRUNDFOS HAR SAT KURS MOD REKORDREGNSKAB

Det er kun gået én vej for Grundfos i 2018, og det er op. Onsdag præsenterer Mads Nipper 2018-resultatet, og alt tyder på, at topchefen vil afsløre endnu en salgsrekord. (Forside, side 4)

DILLING SOM FORMAND FOR FUSIONERET BYGGESELSKAB

Formand for SAS og tidligere TDC-topchef Carsten Dilling køres i stilling som formand for såvel det hårdt prøvede byggeselskab MT Højgaard som for ejerselskabet MT Højgaard Holding, der bliver en realitet med en fusion af MT Holding og Højgaard Holding. (Side 2)

DANSKE BANK LANCERER FØRSTE GRØNNE REALKREDITOBLIGATION

Forventningerne er store til en obligation forbeholdt grønne ejendomme, som Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark, sender på markedet tirsdag. (Side 4)

NORDEA ER IGEN I SØGELYSET FOR HVIDVASK

Flere medier afslørede mandag eftermiddag en læk om hvidvask i Nordea i Danmark. En sag, som tidligere er afdækket, men hvor der nu er nye oplysninger. (Side 8)

LANGE RUTER SIKRER VÆKSTEN I KØBENHAVNS LUFTHAVNE

Københavns Lufthavn øger trafikken. Men lavere takster koster både omsætning og indtjening, og det vil også ramme i 2019. (Side 13)

STÆRK AFSLUTNING GAV NORDEN-OVERSKUD

Efter en periode med røde tal kom rederiet Norden for andet år i træk positivt ud af 2018. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder