Onsdagens obligationer: Renten forblev uændret trods store aktiedyk

Udgivet den 28-10-2020  |  kl. 17:22  |  

Stigende smittetal og de kuldsejlede forhandlinger om en amerikansk hjælpepakke skabte store fald på aktiemarkederne verden over, hvilket normalt ville have ført til rentefald i takt med at investorerne søgte mod obligationer.

Sådan gik det dog ikke onsdag, hvor renten på den tiårige danske statsobligation sluttede uændret i minus 0,49 pct.

Der var ikke de store nøgletal i kalenderen, og i stedet så markedsdeltagerne mod nyt om coronanedlukninger i Frankrig og Tyskland.

Også i USA var der nedslående nyt, da der i USA i de seneste syv dage er blevet rapporteret mere end 71.000 nye coronasmittede, hvilket er det højeste niveau målt på noget tidspunkt under coronakrisen.

Ifølge chefanalytiker i Danske Bank, Jens Peter Sørensen, fulgte det danske obligationsmarked tendensen fra Europa, hvor der efter indledningsvis hektisk stemning og rentefald kom mere ro på markedet.

Han peger desuden på, at nyheden om, at Tyskland nu vil indføre nye restriktioner, kan få markedet til at tro på muligheden for flere hjælpepakker.

- Hvis der kommer lockdowns, så skal der også laves flere finanspolitiske hjælpepakker - og det vil sige mere udstedelse - og det er måske det, folk reagerer på, vurderer Jens Peter Sørensen.

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder