Onsdagens obligationer: Renten lidt op på sidste handelsdag før påske

Udgivet den 17-04-2019  |  kl. 17:03  |  

Kinesiske nøgletal natten til onsdag overraskede investorerne positivt, mens en endelig opgørelse af forbrugerpriserne og dermed inflationen i eurozonen kom ind som ventet. Samlet endte onsdag før påske med få rentebevægelser både i Danmark og i Europa.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir endte onsdag 1 basispoint højere i overkanten af 0,16 pct.

Den kinesiske BNP-vækst lød i første kvartal på 6,4 pct. på årsbasis, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet en vækst på 6,3 pct. Industriproduktionen og detailsalget voksede i marts med henholdsvis 8,5 og 8,7 pct. mod ventede 5,9 og 8,4 pct.

Det burde dæmpe investorernes vækstbekymringer for den globale økonomi.

Forbrugerpriserne fra eurozonen blev ikke ændret i den endelige opgørelse for marts, hvilket var som ventet.

Når handlerne møder ind efter påske, har de fået inspiration fra nøgletal både fra Europa og USA.

TAL TRODS PÅSKE

Torsdag offentliggøres flere tal, der kan have betydning for, hvor det danske renteniveau starter, når påskeferien er slut.

Fra eurozonen er det PMI-tal, der er i fokus. Den foreløbige opgørelse af den samlede PMI ventes at stige til 51,8 fra 51,6.

I USA handles der torsdag og mandag med tidlig lukning på obligationsmarkedet. Der kommer blandt andet tal for detailsalget for marts, ledende indikatorer ligeledes for marts samt tillidsindikatorer Philly Fed for april torsdag, mens der mandag blandt andet kommer tal for salget af nye huse i marts i USA.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder