Pandora hyrer briter til at kortlægge opkøbstilbud - citat

Udgivet den 11-10-2018  |  kl. 13:33  |  
Pandora

Smykkeselskabet Pandora er torsdag kommet i vælten på fondsbørsen efter markedsrygter om, at selskabet er i dialog med rådgivere i forbindelse med eventuelle overtagelsestilbud.

Ifølge mediet Insidebusiness har Pandora hyret britiske Rothschild som rådgiver. Selskabet skal hjælpe Pandora med at vurdere eventuelle tilbud fra kapitalfonde, der søger at købe selskabet billigt, efter at aktien er faldet tungt gennem de seneste to år.

Rothschild skal ifølge Insidebusiness lave en såkaldt "defense manual". Kort fortalt skal briterne vurdere, hvor meget selskabet i realiteten er værd, så Pandora-bestyrelsen bedre kan vurdere de tilbud, der måtte komme.

- Bestyrelsen i Pandora har brug for nogle håndfaste guidelines, for hvornår man afviser et eventuelt tilbud og hvornår man går videre med det. Det indebærer en grundig værdiansættelse af virksomheden, hvor man samtidig tager højde for, at en eventuel byder skal lægge en præmie oven i, siger en anonym kilde med kendskab til sagen til Insidebusiness.

Rothschild var med til at hjælpe Pandora på børsen i 2010, og ifølge det danske erhvervsmedie blev der allerede dengang lavet en aftale om, at briterne igen kunne blive tilknyttet som konsulent, hvis bestyrelsen i smykkeselskabet måtte have brug for det.

Pandora-aktien ligger torsdag ved 13.30-tiden i en kurs på 390,10 kr. mod 352 kr., inden rygterne satte gang i kursstigningen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:25:01

 
6,58%
 
11:25:01

 
5,62%
 
11:25:01

 
2,78%
 
11:25:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder