Pandora/Berenberg: Ledelsen har til en vis grad mistet grebet

Udgivet den 06-06-2018  |  kl. 07:43  |  

Pandora er ikke længere på købslisten hos Berenberg, der skærer anbefalingen til "hold" og sænker kursmålet til 560 kr. fra 745 kr.

Årsagen er et svagt regnskab for første kvartal, der har slået skår i Berenbergs forventning om, at markedets tillid til aktien ville blive genskabt, og at værdiansættelsen ville blive revurderet.

- Q1-resultaterne afslørede, at ledelsen til en vis grad har mistet grebet om forretningen. Vi reducerer vores estimater henholdsvis 11 pct., 11 pct og 9 pct. for årene 2018-2020, og vi anser helårsforventningerne for uopnåelige på trods af positive effekter fra nye produktlanceringer, skriver den tyske bank i et notat.

Berenberg spår en salgsvækst i kroner på 3,7 pct. i år til 23,6 mia. kr. og en EBITDA-margin på 31,8 pct. - et stykke under Pandoras seneste prognose om en EBITDA-margin på omkring 35 pct.

- Mens vi stadig ser risici i forhold til vores estimater, mener vi, at den lave værdiansættelse kan tiltrække aktivist eller fusions- og opkøbsinteresse for selskabet, som vi fortsat anser som velpositioneret i en attraktiv smykkeindustri præget af vækst, skriver Berenberg.

Pandora-aktien lukkede mandag i 500,20 kr. I år er aktien dykket 26 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder