Pandora/Sydbank: Aktien står til tæsk efter skuffende regnskab

Udgivet den 06-11-2018  |  kl. 08:15  |  
Arkiv: Foto

Pandoras regnskabstal for tredje kvartal var en skuffende omgang, og det vil formentlig koste klart på aktiekursen i tirsdagens handel.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- Det er et meget skuffende regnskab med en nedjustering af forventningerne. Vi vidste godt, at tredje kvartal ville være lunkent, for det havde Pandora meldt ud på baggrund af svagt salg i butikkerne og lagerreduktioner. Men ikke desto mindre er det et regnskab, der er noget dårligere end ventet, siger analytikeren til Ritzau Finans.

- Der er udsigt til en markant negativ kursreaktion efter det her regnskab, uddyber han.

Pandora skuffede med samtlige hovedtal i tredje kvartal, når man sammenholder med estimater indsamlet af Ritzau Estimates, og samtidig sænkede selskabet sine vækstforventninger i lokal valuta til 2-4 pct. fra tidligere ventet 4-7 pct.

Omsætningen faldt til 4982 mio. kr., mens der blandt analytikerne var ventet en stigende omsætning til 5280 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I tredje kvartal 2017 endte salget på 5194 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITDA) var på 1445 mio. kr. - svarende til en EBITDA-margin på 29,0 pct. Her var der ventet 1634 mio. kr. og 31,0 pct. ifølge Ritzau Estimates.

I tredje kvartal sidste år leverede Pandora et driftsresultat på 1965 mio. kr. og en EBITDA-margin på 37,8 pct.

På de nedre linjer hentede Pandora i tredje kvartal et nettooverskud på 951 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et overskud på 1085 mio. kr. I tredje kvartal sidste år lød nettooverskuddet på 1366 mio. kr.

KAN VÆRE FORNUFT I NY STRATEGI IGEN

Samtidig med de sløje tal og nedjusteringen af forventningerne melder Pandora også om udsigt til en ny strategi. Det sker, efter at der er kommet nye øjne på forretningen i form af finansdirektør Anders Boyer, der lige nu også fungerer som midlertidig topchef, indtil der er fundet en afløser for Anders Colding Friis.

Alligevel kommer de nye tiltag, der vil fokusere på færre butiksåbninger, meget kort tid efter, at Pandora talte om blandt andet flere åbninger ved kapitalmarkedsdagen i starten af året.

- I kølvandet på nedjusteringen kommer Pandora med et nyt effektiviseringsprogram, efter at selskabet i starten af året holdt kapitalmarkedsdag og talte om ny strategi. Nu står vi ti måneder senere, og så ændres der på det igen, siger Søren Løntoft Hansen.

- Men det er jo også nye øjne, der er kommet på forretningen. Der vil ikke længere komme så mange butiksåbninger, som tidligere lå i planerne, og det er noget af det, der vil dæmpe væksten. Men der er også fornuft i ikke at åbne så mange butikker, når forbrugeradfærden har ændret sig til blandt andet mere e-handel, uddyber senioranalytikeren.

FINT AT TAGE SIG TID TIL NY TOPCHEF

Pandora har i øvrigt fortsat ikke fundet den næste administrerende direktør, efter at Anders Colding Friis stoppede ved halvårsregnskabet i august - få dage efter at selskabet havde nedjusteret forventninger.

Men det er fornuftigt nok, at selskabet tager sig tid til at finde den rette afløser, lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

- Anders Boyer har jo siddet i bestyrelsen længe og kender Pandora godt. Så jeg er egentlig meget komfortabel med, at der endnu ikke er en direktør, og at Pandora tager sig tid til at finde den rigtige, siger han.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder