Pensioneringer giver jackpot til SAS, men pilotmangel truer - citat

Udgivet den 19-11-2018  |  kl. 09:03  |  
Arkiv: Foto

Rekordstore pensionsafgange blandt piloter giver SAS mulighed for store besparelser, da nye medarbejdere modtager mindre end det halve i løn.

Det skriver Dagens Industri.

SAS kæmper samtidig en kamp med konkurrenter, da verden står over for pilotmangel.

Omkring 700 af SAS' 1500 piloter vil falde fra på grund af pensionering i løbet af de næste ti år. I forbindelse med frafaldet bliver der igangsat en større rekrutteringsrunde, hvor der bliver ansat lige så mange nye, som der går på pension.

- De kommende ti år kommer til at være kritiske i forhold til den globale pilotsituation. Heldigvis er SAS i den situation, at mange piloter vælger at søge hos os, siger Peter Hyldig, der er pilotchef hos SAS, til Dagens Industri.

I år går 70 til 80 kaptajner på pension, samtidig med at 90 nye styrmænd bliver ansat i flyselskabet. Fra og med 2021 ansætter SAS cirka 100 nye piloter om året.

Ifølge Peter Hyldig vil beskæftigelsen blandt piloterne hos SAS ændre sig i den kommende periode. Flere piloter begynder at gå ned i arbejdstid når de er omkring 55 år, og mange går på pension, når de når en alder mellem 60 og 65.

Gennemsnitsalderen blandt piloter ligger lige nu på omkring 50 år, men det vil med striden med stor sandsynlighed ændre sig, da mange af de nyrekrutterede kun er i 20'erne.

/ritzau/FINANS

Lærke Lehmann Raschat

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder