Råvarer: Bekymringer om efterspørgsel sender olieprisen ned igen

Udgivet den 17-09-2020  |  kl. 07:27  |  

Efter de sidste dages løft til olieprisen oven på to uger med gennemsnitligt fald, vender den torsdag rundt og dykker igen.

Blandt markedsdeltagerne er der igen stigende bekymring for, at den amerikanske efterspørgsel er aftagende, mens de evakuerede boreplatforme i Den Mexicanske Golf igen er tilbage i produktion, efter truslen fra orkanen Sally er aftaget.

Samtidig forlyder det nu, at foreningen for olieproducerende lande og dens allierede, tilsammen Opec+, ikke bliver enige om at skære i olieproduktionen ved torsdagens møde.

Det er alt sammen med til at sende priserne ned på de to referenceolier, Brent og WTI.

Prisen på en tønde europæisk Brent-olie falder til 41,71 dollar per tønde mod 42,22 dollar onsdag, mens en tønde ad den amerikanske WTI-olie koster 39,59 dollar mod 40,16 dollar onsdag.

Det er en overraskende melding om stigende destillatlagre af fyringsolie og diesel i USA, der er medvirkende til den faldende oliepris. Det får nemlig markedet til igen at tvivle på, om der kan komme gang i efterspørgsel på det amerikanske marked, der er verdens største aftager af olie.

Destillatlagrene steg sidste uge med 3,5 mio. tønder, mens den ugentlige efterspørgslen faldt 27,2 pct. sammenlignet med sidste år, ifølge data fra de amerikanske myndigheder onsdag.

Bidragende til den pressede stemning på oliemarkedet er også, at Opec+ ifølge rygter ikke bliver enige om at indføre produktionsnedskæringer trods de faldende priser.

Ifølge Reuters kan dette dog ende med kun at påvirke markedet i en mindre grad, da Opec+ har signaleret, at organisationen har fået styr på visse medlemslandes overproduktion.

Navnlig Irak har produceret mere olie hen over sommeren, end landets kvote tilsiger, men er ifølge Reuters gået med til at levere under sin kvote i løbet af september.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1944,57 dollar mod 1959,50 dollar onsdag eftermiddag.

Faldet i guldprisen sker, efter at dollar blev styrket efter rentemeldingen fra den amerikanske centralbank.

Det samme gør sig gældende på markedet for industrimetaller, hvor et ton kobber torsdag morgen koster 6698 dollar mod 6770,50 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder