Råvarer: Iransk nedskydning af amerikansk drone løfter olieprisen

Udgivet den 20-06-2019  |  kl. 16:31  |  

Olieprisen stiger torsdag eftermiddag, efter at Iran har erkendt at have skudt en amerikansk militærdrone ned i sit luftrum, hvilket har føjet yderligere til spændingerne i Mellemøsten oven på sidste uges angreb på to olietankere.

Det skriver Bloomberg News, som noterer, at også onsdagens bløde udmeldinger fra den amerikanske centralbank er med til at påvirke stemningen, da disse har svækket landets valuta og øget efterspørgslen på råvarer prissat i dollar.

Futures for den amerikanske referenceolie, WTI, stiger ifølge mediet 4,6 pct. i New York. Det hjælpes også på vej af, at data fra den amerikanske regering har vist, at olielagrene faldt med 3,1 mio. tønder sidste uge, hvilket er et større fald end ventet af analytikerne.

Sidste uge steg råoliepriserne 4,5 pct., efter at to olietankere blev angrebet i Hormuzstrædet. Bugnende amerikanske olielagre og en eskalerende handelskonflikt mellem USA og Kina har dog påvirket efterspørgslen og prisen de seneste to måneder.

- Geopolitik hjælper olie-"bulls" (optimistiske investorer, red.) med at lave et spektakulært comeback efter et par dage med retningsløs handel, siger Tamas Varga, analytiker hos PVM Oil Associates i London, Storbritannien, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Natural Resources❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17/07/19

 
5,00%
 
17/07/19

 
4,57%
 
17/07/19

 
3,56%
 
17/07/19

 
1,91%
 
17/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder