Råvarer: Olieprisen falder efter at være steget for tredje uge i træk

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 07:18  |  

Oliepriserne falder fredag morgen efter at være steget i løbet af ugen. Oliepriserne er steget for tredje uge i træk på baggrund af forventninger om øget efterspørgsel efter olie i Europa, Kina og USA, nu hvor det stigende antal af vaccinationer leder til en lempelse af pandemi-restriktionerne.

Brent ventes at stige 5 pct. denne uge og WTI-olien 0,6 pct ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 72,15 dollar mod 72,39 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,92 dollar mod 70,11 dollar torsdag eftermiddag.

Data der viser, at biltrafikken er ved at returnere til før covid-19 niveauer i Nordamerika, og det meste af Europa er opmuntrende. Selv markedet for flybrændstif viser tegn på forbedringer med en stigning på 17 pct i flytrafikken i Europa.

- Hvis du ser på denne uge, så har vi i hvert fald set nogle prisstigninger grundet håb om øget efterspørgsel, men det var også et mudret billede. USA's lagerdata gav ikke et optimistisk billede. Vi så olie- og destillatlagrene virkelig stige. Mod slutningen af ugen lagde det en dæmper på humøret, udtaler Vivek Dhar analytiker ved Commonwealth Bank til Reuters.

Opec - Organisationen af Olieeksporterende lande - skrev i sin månedlige rapport, at de venter, at bedringen af den globale økonomiske vækst og efterspørgslen efter olie vil få momentum i slutningen af andet kvartal.

Prisen på guld og kobber falder fredag morgen.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1902,05 dollar mod 1892,95 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 9899,00 dollar mod 9877,00 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Sabrina Richa Simmelkær Nybo

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder