Råvarer: Olieprisen fortsætter opturen på vaccineforhåbninger

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 06:45  |  

Olieprisen fortsætter mandag sin fremgang, idet handlerne har løftet deres forventninger til et opsving i efterspørgslen takket være vellykkede coronavirus-vaccineforsøg, hvilket dog bliver modarbejdet af fornyede nedlukninger i flere lande.

Stemningen i oliemarkedet er også understøttet af håb om, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, Rusland og andre producenter i gruppen kaldet Opec+ vil holde råolieproduktionen i skak.

Råolieprisen er ifølge Bloomberg News steget med tæt ved 20 pct. i november, idet medicinalselskaber har gjort fremskridt med coronavirusvacciner.

Pfizer og Biontech ansøgte fredag om en nødgodkendelse for deres vaccine og Moderna annoncerede positive foreløbige resultater fra et et sidste-fase-forsøg og sagde, at det er tæt på at søge om en nødgodkendelse.

- Den positive stemning fortsætter med at blive drevet af de seneste gode nyheder om effekten af coronavirusvacciner under udvikling samt forventningerne om Opec+-mødet i slutningen af denne måned, hvilket kan forlænge produktionsbegrænsningerne med 3-6 måneder, siger Stephen Innes, global markedsstrateg hos Axi, til Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 45,14 dollar mod 44,37 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 42,51 dollar mod 41,94 dollar fredag eftermiddag.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1874,47 dollar mod 1874,54 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 7251,50 dollar mod 7258 dollar fredag eftermiddag. Dermed holdes kobberprisen tæt på det højeste niveau i 29 måneder.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder