Råvarer: Olieprisen kommer lidt igen efter olielagertal

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 06:57  |  

Oliepriserne er torsdag kommet en smule igen efter faldet sent onsdag eftermiddag, hvor priserne blev ramt af en større end ventet stigning i de amerikanske olielagre.

Det skaber bekymringer for en svækket efterspørgsel hos verdens største forbruger af råvaren på et tidspunkt, hvor udbuddet er stigende.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 62,95 dollar mod 62,22 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,56 dollar mod 58,79 dollar onsdag eftermiddag.

Mens råolielgrene i USA faldt mere end ventet, så steg benzinlagrene markant, hvilket også var mere end ventet, idet raffinaderierne øger produktionen før sommerens køresæson.

- Raffinaderierne kan måske blive nødt til at holde lidt igen med produktionen for at forhindre benzinlagrene i at nå alle tiders højeste niveau, vurderer Bob Yawger, chef for energifutures hos Mizuho Securities, til Reuters.

På samme tid er udbuddet også stigende flere steder i verdenen med øget produktion i Rusland, der ifølge handlere har løftet produktionen i de første dage af april i forhold til gennemsnittet for marts.

Yderligere kan Iran måske få løftet nogle sanktioner, hvilket kan øge olieudbuddet yderligere, idet USA og andre lande forhandler om at genoplive atomaftalen, der næsten stoppede iransk olie i at komme til markedet.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1739,31 dollar mod 1740,87 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 8978 dollar mod 8949,50 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder