Råvarer: Oliepriserne falder efter at onsdagens stigning stilner af

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 06:54  |  

Oliepriserne falder en anelse torsdag morgen efter onsdagens olieprisstigning i forbindelse med et fald i de amerikanske olielagre. De nedadgående lagertal understøtter, at brændstofefterspørgslen er tiltagende på trods af den igangværende coronapandemi.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 45,36 dollar mod 45,45 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 42,63 dollar mod 42,65 dollar onsdag eftermiddag.

De amerikanske olie-, benzin- og destillatlagre faldt i sidste uge, mens raffinaderier har øget deres produktion, og efterspørgslen er forbedret, viser tal fra den amerikanske regering ifølge Reuters.

Brændstofefterspørgslen i USA steg i sidste uge til 19,37 mio. tønder brændstof om dagen. Det er det højeste niveau siden marts, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, skriver Reuters.

Olieproduktionen faldt i samme periode til 10,7 mio. tønder om dagen til 11 mio. tønder om dagen, mens lagertallet faldt med 4,5 mio. tønder mod analytikernes forventning på 2,9 mio. tønder.

- Det fjerde kvartal kan se meget højere oliepriser, hvis energimarkedet forbereder sig på oliemangel, siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

Den amerikanske olieproduktion ventes ifølge EIA at falde med 990.000 tønder om dagen i år til en daglig produktion på 11,26 mio. tønder. Sidste måned ventede ministeriet et fald for året på 600.000 tønder om dagen, skriver Reuters.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, venter i sin månedlige rapport ifølge Reuters et større fald i den globale olieefterspørgsel end før. Forventningen lyder nu på et fald i venter et fald i den globale olieefterspørgsel på 9,06 mio. tønder om dagen mod sidste måneds forventning på 8,95 mio. tønder om dagen.

Analytikere venter ifølge Reuters, at den fortsatte usikkerhed omkring de stillestående hjælpepakkeforhandlinger i USA, der skal dulme de værste økonomiske konsekvenser ved coronavirusset, kan tynge oliepriserne.

Guldprisen falder torsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1934,65 dollar mod 1947,73 dollar onsdag eftermiddag.

Samtidig falder prisen på et ton kobber, der torsdag morgen handles i 6394 dollar mod 6378,50 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯  USA❯ 

Relaterede nyheder