Råvarer: Oliepriserne falder i trit med finansmarkederne på virusfrygt

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 08:21  |  

Oliepriserne følger tirsdag morgen finansmarkederne, der tynges af de økonomiske konsekvenser ved coronavirusset samt indvirkningen på olieefterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 57,01 dollar mod 57,22 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 51,64 dollar mod 52,08 dollar mandag eftermiddag.

- Oliepriserne forbliver tyngede, da handlere kan have været for optimistiske omkring indvirkningen på råvareefterspørgslen som følge af coronavirusset, sammenlagt med en svindende optimisme om at Opec+ vil gennemføre yderligere produktionsnedskæringer i marts, siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

Amerikanske aktiefutures faldt tirsdag, efter at Apple ifølge Reuters har udtalt, at selskabet ikke vil nå i mål med sine forventninger til omsætningen i årets første kvartal, efter at coronavirusset har sløvet produktionen og svækket efterspørgslen i Kina.

Det Internationale Energiagentur, IEA, har ifølge Reuters sagt, at virusset ventes at forårsage et fald i olieefterspørgslen på 435.000 tønder olie om dagen i årets første kvartal sammenlignet med sidste år - det største fald i første kvartal siden finanskrisen i 2009.

Investorer afventer ifølge Reuters, om Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland vil godkende forslaget om yderligere at skære i olieproduktionen, der indtil nu og frem til udgangen af marts har været skåret i med 1,7 mio. tønder om dagen.

Olieproduktionen i Libyen er faldet voldsomt siden 18. januar fra 1,2 mio. tønder om dagen til 135.745 tønder, viser tal fra landets nationale olieselskab, NOC, ifølge Reuters. Faldet skyldes ifølge Reuters en blokade på havne og oliefelter.

Guldprisen stiger tirsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1586,51 dollar mod 1581,23 dollar mandag eftermiddag.

Samtidig falder prisen på kobber, hvor et ton af industrimetallet koster 5798 dollar mod 5816,50 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯ 

Relaterede nyheder