Renter i kortvarigt lille dyk efter ECB fastholder rente

Udgivet den 11-04-2024  |  kl. 14:30  |  

Renterne dykkede en anelse torsdag eftermiddag, hvor Den Europæiske Centralbank har fastholdt indholdsrenten. Reaktionen blev dog kortvarig, og ikke længe efter er udsvingede gået i sig selv.

At renten fastholdes er helt i tråd med forventningerne hos analytikere og økonomer, som først ser første rentenedsættelse ved rentemødet den 6. juni ifølge data fra Bloomberg News.

Herhjemme skabte rentemeddelelsen - og de dertilhørende kommentarer - aktivitet på obligationsmarkedet, hvor renten på den ledende tiårige rente kortvarigt dykkede til 2,45 pct., som var 2 basispoint lavere end lige før meldingen.

I USA faldt den ledende tiårige rente kortvarigt til 4,55 pct. fra 4,56 pct. inden. Aktierne i Europa holdt sig i store træk i ro, og det gælder for de amerikanske futures.

Euro svækkes en anelse over for dollar, så der nu går 1,0710 dollar på en euro mod 1,0731 dollar før meddelelsen. Det er dog en meget lille bevægelse, når man sammenligner med dagen forinden, hvor der landende dugfriske amerikanske forbrugerpriser.

Det er femte rentemøde i træk, at ECB fastholder sine ledende renter. Den seneste ændring var i september sidste år, da banken leverede en renteforhøjelse på 25 basispoint. Inden centralbanken startede sin stramningskampagne i juli 2022 lå bankens indlånsrente på minus 0,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  macro❯  Bonds❯  Europa❯  Eurozonen❯ 

Seneste nyheder