Ringkjøbing Landbobank: ATP køber bankaktier af Nykredit

Udgivet den 14-05-2018  |  kl. 09:20  |  

ATP har af Nykredit købt aktier i Ringkjøbing Landbobank, som er ved at fusionere med Nordjyske Bank.

Det viser meddelelser fra Nykredit og Ringkjøbing Landbobank mandag morgen.

Efterfølgende vil både Nykredit og ATP have en ejerandel i denne fortsættende bank på mellem 5-10 pct., skriver Ringkjøbing Landbobank.

Dagen før Kristi himmelfartsdag, onsdag, meddelte Jyske Bank , at man støtter fusionen mellem de to banker, og at man har indgået en betinget aftale om salg af Jyske Bank s aktiepost på små 40 pct. i Nordjyske Bank til Nykredit. Det svarer til 11 pct. af den fusionerede bank.

I forbindelse med Jyske Banks salg af aktier til Nykredit, meddelte realkredit- og bankkoncernen, at man påtænkte at videresælge en del af aktierne til institutionelle investorer.

- Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank er begge meget veldrevne, og vi ser derfor store perspektiver i en fusion. Dagens aftale er et vigtigt signal om, at landets største investor også ser positivt på planerne, siger koncerndirektør i Nykredit, Kim Duus, i meddelelsen.

Ringkjøbing Landbobank-aktien stiger mandag morgen i den tidlige handel med 1,2 pct. til 368,50 kr. Nordjyske Bank falder til gengæld med 1,1 pct. til 187,60 kr.

Aktionærerne i Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank stemmer om fusionsplanerne den 7. juni.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder