Rockwool-aktie dykker efter topchef-exit

Udgivet den 29-02-2024  |  kl. 10:52  |  
Arkiv: Foto

Rockwool-topchef Jens Birgersson forlader selskabet og afløses af topchefen hos Terma, Jes Munk Hansen.

Det meddeler Rockwool torsdag, og investorer tager i første omgang skidt imod nyheden.

Umiddelbart efter offentliggørelsen knækkede aktiekurven, og aktien blev sendt ned med 2,3 pct. fra et plus på 1,2 pct. kort før.

Efter at have fordøjet situationen er reaktionen dog en anelse mere afdæmpet, og aktien ligger midt på dagen med et minus på 1,7 pct. i 2194 kr.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, kan det tolkes som en reaktion på den retning, Jens Birgersson har sat, og resultater han har leveret den seneste tid.

- Jens Birgersson har navigeret Rockwool gennem usikre tider og leveret et stærkt årsregnskab med fornuftige forventninger til 2024. Både de valg, han har truffet og den strategiske retning har gjort Rockwool mere stabil, siger han.

- Det er altid sådan med direktørskifter, at du ved, hvad du har, men ikke hvad du får, og lige nu har han leveret stærke resultater i svære tider, og investorerne har været glade for strategien og ambitionerne, siger han videre.

Derfor kan det skabe usikkerhed, at der kommer en ny til, og det er til trods for, at Mikkel Emil Jensen vil betegne afløseren som en meget stærk kandidat. Udover den solide brancheerfaring har Jes Munk Hansen det seneste år siddet i bestyrelsen hos Rockwool, hvor han planlægger at fortsætte frem til sin tiltræden. Han har også tidligere været ansvarlig for Grundfos' nordamerikanske forretning, ligesom han i dag sidder i bestyrelsen hos Dansk Industri og WS Audiology.

- At der kommer en ny kan give lidt usikkerhed og bekymringer for udsigter til store ændringer, lyder det.

Skiftet sker senest 1. september i år.

Jens Birgersson vil herefter fokusere på sin familie og forfølge nye interesser, hedder det i en meddelelse fra Rockwool.

Han har været topchef for Rockwool i ni år.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder