Råvarer: Oliepriserne falder på svagere end ventet kinesisk inflation

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 07:44  |  

Oliepriserne fortsætter den faldende tendens onsdag morgen efter inflationen i Kina viste sig at være svagere end ventet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 84,46 dollar mod 85,67 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,28 dollar mod 82,36 dollar tirsdag eftermiddag.

- Forventninger om en neddrosling af spændingerne i Mellemøsten og svagere end ventet kinesiske forbrugerpriser i juni presser oliepriserne i dag, siger markedsanalytiker Tina Teng, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De kinesiske forbrugerpriser voksede for femte måned i træk, men missede forventningerne.

Samtidig støttes oliepriserne af en industrirapport, der viste et fald i de amerikanske olielagre forud for offentliggørelsen af officiel data fra det amerikanske energiministerium, EIA. Dette giver støtte til oliepriserne, da det indikerer en mere stabil efterspørgsel.

Brancheorganisationen American Petroleum Institute, API, rapporterer, at de amerikanske olielagre i sidste uge faldt med hele 1,92 mio. tønder olie, lyder det ifølge markedskilder med kendskab til tallene.

Det indikerer at sommerens efterspørgsel er stabil, hvilket er med til at støtte en genopretning efter tre dage med faldende oliepriser, skriver Reuters.

Det amerikanske energiministerium offentliggør officiel data om olielagrene onsdag eftermiddag.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 2368,14 dollar mod 2355,02 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Alberte Leonharder Vig

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder