Råvarer: Oliepriserne stabiliserer sig efter fald tirsdag

Udgivet den 17-07-2024  |  kl. 08:58  |  

Oliepriserne stabiliserer sig onsdag morgen, efter at futures for den europæiske nordsøolie Brent tirsdag var nær det laveste niveau i en måned, da tegn på svag efterspørgsel i Kina blev opvejet af udsigten til faldende amerikanske olielagre.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 83,71 dollar mod 84,19 dollar tirsdag eftermiddag efter at have oplevet et fald mandag til 83,30 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,77 dollar mod 81,12 dollar tirsdag eftermiddag.

Kinas økonomi voksede med 4,7 pct. i andet kvartal. Det er den langsomste vækst siden første kvartal af 2023.

Mens bekymringerne over den kinesiske efterspørgsel fortsat tynger stemningen blandt investorerne, er nedgangen i de amerikanske olielagre en faktor, der begrænser faldet i oliepriserne, siger Priyanka Sachdeva, der er seniormarkedsanalytiker hos det Singapore-baserede mæglerfirma Phillip Nova, til Reuters.

I USA faldt råolielagrene med 4,4 mio. tønder i ugen op til den 12. juli, viser data fra American Petroleum Institute. Analytikere adspurgt af Reuters havde anslået, at råolielagrene ville falde med 33.000 tønder. Det amerikanske energiministerium offentliggør sin officielle rapport senere onsdag.

En stærkere amerikansk dollar har også tynget oliepriserne, da det gør olien dyrere for købere med andre valutaer.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 2471,56 dollar, hvilket er rekord, mod 2452,25 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯