Santa Fe Group sælger sin Australske forretning i et management buy out - Selskabsmeddelelse nr. 10/2018

Udgivet den 02-12-2018  |  kl. 21:53  |  

København, 2. december 2018


Santa Fe Group A/S har indgået aftale i form af et term sheet med Kobus Fourie, administrerende direktør for Santa Fe Australia, om at sælge aktiviteterne i Santa Fe og WridgWays i Australien. Transaktionen sker som et aktiesalg og forventes gennemført med udgangen af december 2018. Transaktionen er betinget af en endelig aftale mellem parterne.

Samtidigt indgår Santa Fe Relocation en 5-årig franchiseaftale med Kobos Fouries nyerhvervede forretning. Franchiseaftalen er gensidigt eksklusiv, og de to selskaber vil forblive integrerede mht. kundeoplevelser gennem koordinerede processer og teknologi. Eksisterende og nye Santa Fe Relocation-kunder vil fortsat blive serviceret i Australien med udgangspunkt i Santa Fes koncepter og processer, og på Santa Fe Relocations CORE driftssystem. Indenrigskunder i Australien vil fortsat opleve det høje serviceniveau, som de har kendt gennem generationer under WridgWays-brandet.

Aktierne sælges til AUD 1 (én) i alt. Tab eller fortjeneste på salget forventes at være uvæsentligt og vil blive indregnet som ophørende aktiviteter.

Santa Fe Group's CEO Martin Thaysen kommenterer på transaktionen:

"Det var vigtigt for os at finde en bæredygtig fremtid for vores australske forretning, hvor vi tog mest muligt hensyn til både vores medarbejdere og kunder. Dette er den ideelle løsning, hvor vi får en særdeles kompetent og dedikeret partner i Australien, en fremtid for vores medarbejdere med karriere og vækstmuligheder og samtidigt en fortsat enestående kundeoplevelse for vores globale kunder i Santa Fe Relocation. Vi glæder os til det fremtidige partnerskab med Kobus og til at skabe vækst i Australien under det nye ejerskab."

De frasolgte aktiviteter forventedes at realisere en omsætning på omkring EUR 47 mio. og EBITDA svarende til et tab på omkring EUR 6 mio i 2018, hvoraf cirka EUR 1,5 mio. er allokerede omkostninger fra Santa Fe Group's hovedkontor. Da gennemførelsen af transaktionen vil ske i 2018, vil forretningen blive indregnet som ophørende aktiviteter i årsrapporten for 2018.

Forventningerne til 2018 justeres

I forlængelse af transaktionen justerer koncernen forventningerne til 2018 til en omsætning på omkring EUR 213 mio. (tidligere omkring EUR 260 mio.) og EBITDA før særlige poster på omkring EUR 2 mio. (tidligere et tab i EBITDA på EUR -4 mio.) for de fortsættende aktiviteter.


For yderligere information kontakt venligst:

Martin Thaysen, Group CEO, tel. +44 20 3691 8300, e-mail martin.thaysen@santaferelo.com

Christian Møller Laursen, Group CFO, tel. +44 20 8963 2514, e-mail Christian.laursen@santaferelo.com



Vedhæftet fil

Selskabsmeddelelse nr. 10 2018 - Management Buy Out Australia

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder